A Fővárosi Nyomozó Ügyészség megszüntette bizonyíték hiányában a Magyar Péter-Varga Judit-hangfelvétel ügyében indított nyomozást. A volt igazságügyi minisztert, Rogán Antalt, a miniszterelnök kabinetfőnökét és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is tanúként hallgatták ki.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Magyar Péter által rögzített hangfelvétel ügyében. Az erről szóló határozatot csütörtökön közzé is tették – közölte az Index.

Varga Judit vallott – Gulyás Gergelyt is tanúként hallgatták ki

Varga Judit, a Fidesz képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 27-én – Fotó: MTI/Kovács Attila

Az ügyészség a Tisza Párt alelnökét tanúként hallgatta ki, de Varga Judit volt igazságügyi minisztert, Rogán Antalt, a miniszterelnök kabinetfőnökét és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is meghallgatták.

Magyar Péter 2024. márciusában tette közzé a hangfelvételt, amelyen volt feleségével, Varga Judittal beszélget. Ebben az alig kétperces videóban Magyar kérdez rá Varga Juditnál, hogy idézze fel újra, amit a videó rögzítése előtt mondott neki. Varga visszakérdez, hogy mit mondott, mire Magyar arra tér rá, hogy Rogán mondott valamit a Schadl-ügyről. A videóból az derül ki, hogy valakik belenyúlhattak az ügyészségen a Schadl-ügy irataiba, ezt Varga Judit is megerősíti, ám az is elhangzik, hogy Schadlt azért nem tudták „megmenteni”, mert Polt Péter legfőbb ügyész már „nem ura a helyzetnek az ügyészségen”.

Varga Judit az ügyészségen tett tanúvallomásában azt mondta, hogy: „(...) Soha nem adtam neki (Dánielnek) ilyen utasítást, hogy menjen az ügyészségre. Nem tudom, hogy Péter honnan szedi ezt. Dani az utasításom alapján sosem járt az ügyészségen, ebben az ügyben egyébként sosem kértem semmilyen iratot. Sajtóhíreket olvastam én is”.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent a hangfelvételen az, hogy „kihúzatták magukat” azt felelte, hogy: „Fogalmam sincs. A férjem ezeket nekem mindig felolvasta, én pedig kérdez-felelek formában ráhagytam ezeket”.

Olyan, mint egy kérdez-felelek. Irányított beszélgetést művelt a férjem. Pletykákat, hallomásokat próbált felolvasni, előolvasni nekem

- fogalmazott Varga Judit.

Az ügyészség kérdésére azt vallotta, csak elismételte azt, amit Magyar Péter mondott. A ügyiratok manipulálásával kapcsolatban pedig azt mondta, kizártnak tartja, hogy bárki belenyúlt volna.

Az ügyészség megállapítása szerint Varga Judit állítását a hangfelvétel is alátámasztja, „a beszélgetés során ugyanis a tényszerű kijelentések többsége dr. Magyar Pétertől származik, illetve több esetben ő fejezi be dr. Varga Judit mondatait”.

Az ügyészség határozata arra is kitér, hogy a három miniszter tanúvallomását az is alátámasztja, hogy „míg Varga Judit tanúként köteles volt az igazat vallani, míg otthon férjének igazmondási kötelezettséggel nem tartozott, különösen, hogy férje minisztériumi dolgokról faggatta, amiről hivatalos személyként amúgy sem beszélhetett otthon”.

Az, hogy dr. Varga Judit miért mondott el pletykákat a férjének, miért ilyen módon adta elő azokat, hogy megfelel-e a valóságnak az, hogy volt férje presszionálta őt, hogy ilyeneket mondjon, ennek kiderítése nem a nyomozás feladata

– fogalmaz az ügyészég.

Forrás: index.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
De most legalább sikerült arra a titokra rájönni, hogy ki az a ""Tóni""!
Haladunk...kis lépésekkel, de haladunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@human: 10.05

És ez a beszélni sem tudó ember , aki a fideszhez való lojalitását le sem tagadhatná, s aki iránt szemernyi bizalmam nem lenne a látottak, hallottak alapján, ma főügyész lehet Magyarországon.
csak úgy....
a maffia összetart ,különben nem is lenne "rendes" maffia.. :) - oszt dühöngve csodálkoznak,hogy már kutyába sem veszik öket nyugaton!
csak úgy....
...mert az egy érdekes eset,hogy ezek már a nyugati náciknak sem köllenek...
Cherry
Ilyen retkes NER kur,,,át a világ nem látott, kár hogy az exe nem vágta igazán pofán ezt a hazug szemetet
Horizont
@vacsi: 7:17
Már rég nem a házasságáról van szó, jó reggelt kívánok!!!
TASzSz
@vacsi: Elmagyaráznád ennek a hülyének: @Eladott Ország: , hogy működik ma a politika?! Én nem állok szóba vele régóta, de most meg kezd Biden-szintre csúszni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.