Mérgezést kapott a család, miután elfogyasztotta a gyilkos galócából készült pörköltet. Összesen négyen kerültek kórházba, egyikük állapota súlyos.

Csoda, hogy nem halt meg a család – Gyilkos galócából készült a pörkölt

Fotó: wikipedia

A TV2 tudósítása szerint Kápolnán egy helyi lány gombapörköltet készített gyilkos galócából, ezzel veszélybe sodorta a 19 éves párját és annak családját is.

Összesen négyen lettek rosszul, közülük hárman kiskorúak. Egy 13 éves lány olyan súlyos májkárosodást szenvedett, hogy májátültetésre volt szüksége.

A gyilkos galóca nagyon veszélyes, ennek a gombának a számlájára írható a gombamérgezés miatt halálesetek 90 százaléka. Vajda Zsolt, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet osztályvezető főorvosa a csatornának azt nyilatkozta:

a májkárosodás a harmadik-negyedik napra kezd kialakulni, annak megállítása pedig egy heroikus küzdelem

- idézte az infostart.hu.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bűnbak
Erdőszéli csiperkéhez hasonlít fiatal, fehérebb példánya...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
Nem azért, de ehhez nagyon hülyének kell lenni. Én is szoktam gombázni, de amit nem ismerek fel 100%osan azt otthagyom.
rokker33
Mindig csak csiperke gombát használok főzéshez...Azt semmivel sem tudom összekeverni :)
jáger laszló
Én inkább a marha pörköltet ajánlottam volna!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
@jáger laszló: A marha pörkölt-et csinált a gyilkos galócából. Jól ajánlottad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.