Köhögéssel küzdött, de maszk nélkül ment ellenőrizni a fővárosi kormányhivatal munkatársa az országos kardiológiai intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályára. Nem sokkal később kiderült: szamárköhögéstől szenved.

Elment ellenőrzést végezni az országos kardiológiai intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályára a a fővárosi kormányhivatal egyik munkatársa, aki 2 nap múlva maga jelentette be, hogy beteg és szamárköhögés miatt kezelik – tudatta a Népszava.

A betegeskedő ellenőr a gyermekszívsebészetet követően járt még a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikáján is, de ott csak az irodába ment be.

Rémísztő: Maszk nélkül ment be a szamárköhögéssel küzdő járványügyes a gyermekintenzív osztályra

Műtét előtt vagy után levő csecsemők osztályára ment be a köhögő ellenőr – Fotó: pixabay

Miután az esetre fény derült, mindkét intézményben járványmegelőző intézkedéseket tettek és keresik, kikkel került kapcsolatban az ellenőr – elrendeltek oltásokat és elkülönítették azokat a gyermekeket, akik esetleg megfertőződhettek – írta a Népszava.

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) gyermekkardiológiai intenzív részlegén olyan gyermekek vannak, akik szívsebészeti beavatkozásra várnak, valamint már a műtéten átesett csecsemők, főleg újszülöttek – akik lényegében védtelenek voltak, hiszen immunrendszerük még kialakulatlan, szamárköhögés elleni oltást 2 hónaposan kaphatnak először.

Ide látogatott el maszk nélkül az ellenőr múlt hét elején, akinek betegségéről csak csütörtökön értesültek az ott dolgozók.

„Jelenleg intézetünkben az esetből kifolyólag nincsen fertőzött kisgyermek, vagy kolléga. Fokozott higiénés óvintézkedéseket tettünk, a gyermekek állapotát folyamatosan figyelemmel kísérjük”

– közölte a GOKVI kommunikációs osztálya.

A szamárköhögés lappangási ideje 2-4 hét. Vagyis, csak pár hét múlva derülhet ki, hogy az ellenőr a GOKVI-ban hány embert fertőzött meg – írta a Népszava.

Forrás: Nepszava.hu
Fotó: pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
gondolom egy 8 általánossal rendelkezö fideszes szakember az ürge...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@Bélabá: hahaha...rendőrség? Ahogy Fábry mondta, ezek nem találnak semmit...

viszont ezt a ganét simán ki lehet rúgni a munkahelyéről...ekkora barom nem dolgozhat emberek között.
Nyírfa
Az egész azzal kezdődött, hogy megszüntették az Egészségügyi Minisztériumot, majd, a már amúgy is átpolitizált ÁNTSZ-t úgy verték szét, hogy írmagja se maradjon a szakmaiságnak.
Én még a KÖJÁL alkalmazottjaként kezdtem, s mondhatom, az akkori vezetés mellett ilyen megbotránkoztató hanyagság nem fordulhatott volna elő.
Rosszat tett az országnak a rendszerváltozás, a felszínre engedte minden területen a hordalékot, ami be is lepte az életünket.
vitriol
Pont ilyen szakember-gárdára van szüksége orbánnak: ők minden akadályt áthágva bátran megcselekszik az elképzelhetetlent is!
szép új világ
Azért arra kíváncsi lennék, hogy konkrétan minek az ellenőrzését bízhatták egy ekkora baromra!
Pusztai
Bezzeg a németek hogy védik a fiatalokat!

Büntetést kaphatnak a spanyolok, mert késő este adott interjút a kiskorú játékosuk, Lamine Yamal
Akár 30 ezer eurós bírság is várhat rájuk, mert a 16 éves futballistával megszegték a német ifjúságvédelmi törvényt.

telex.hu/sport/2024/06/23/buntetes-spanyolorszag-lamine-yamal-fiatal-kesoi-interju

o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.