Lendvai Ildikó szerint az MSZP és a többi párt erejében sem hisznek a szavazók, éppen ezért kellene Gyurcsány Ferencnek is levonni a következtetéseket.

Az MSZP egykori elnökét és frakcióvezetőjét, Lendvai Ildikót kérdezte a Népszava a DK és a baloldal jövőjéről. Szerinte a jelenlegi baloldali pártokra már nincs szükség.

Lendvai Ildikó Gyurcsányékról: "Az eddigi brand elvesztette vonzerejét, morális és politikai hitele megkopott"

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart a DK budapesti székházában 2024. június 7-én. Ezen a napon Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtől, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit – Fotó: MTI/Purger Tamás

Az eddigi brand elvesztette vonzerejét, morális és politikai hitele megkopott. Az MSZP és a többi párt erejében sem hisznek a szavazók, ezért kell a baloldali emberek számára – akik vannak – új kereteket, új szervezetet, új vezetőket kínálni

- fejtette ki álláspontját Lendvai.

Azt is elmondta, ő inkább mozgalmi és nem párt keretekben gondolkozna. "Ha több beteget közös kórterembe fektetnek, attól még nem gyógyulnak meg" – magyarázta, majd hozzátette, hogy a hagyományos pártformációk megkoptak, elgyengültek, a „párt” kezd negatív tartalmú szóvá válni. De valamilyen szervezett politikai erőre szükség van, különben az egyszemélyes diktatúrák ideje jön el.

Az MSZP-s társelnökök távoztak a csúfos választási eredmény után, a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc azonban nem. „Gyurcsány Ferenc tehetségét továbbra sem vitatom, és nem szólnék bele más pártok belügyeibe, mégis elvárhatónak tartanám, hogy Gyurcsány Ferenc vezetőként levonja a többi pártéhoz hasonló tanulságokat. Nála ez a döntés még drámaibb és bonyolultabb, mint a többieknél. Mérlegelnie kell, hogy ha távozik, hogyan tud az általa kiépített közösség – életműve egy darabja – megmaradni. Nem irigylem a dilemmáért” – mondta Lendvai Ildikó, aki Gyurcsány miniszterelnöksége idején frakcióvezetőként fogta össze az akkori legnagyobb kormánypárti frakciót, az MSZP-t – összegezte a 24.hu.

Forrás: nepszava.hu, 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Egy évtized alatt (2014-től számítva) egy hajszállal sem jött közelebb a kormányváltás. Ennyi reménytelen év után nem kell csodálkozni, ha az mellé állnak az emberek, aki határozottan felcsillantja a reményt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Mióta demokrata az, akinek a vezetésével a mindenkori kormánypárt és az akkori ellenzéke bűnszövetségben lopta szét az országot és bár tehetett volna ellene, de nem tett ez ellen semmit?
Teljesen feje tetejére van állítva itt Magyarországon az emberek gondolkodása...!!!
Pálinkás Pál
@Menőmanó: csakhogy az a " remény " pont most teszi be a valagát brüsszelbe...amikor a naggyűlésén forradalom helyett választáson legyőzhető fideszről kezdett rizsálzni, tudtam hogy csak egy újabb megélhetési parazita...
Menőmanó
@Pálinkás Pál: Olyat se csinált még senki, hogy 3 hónap alatt felépített egy közel 30%-os pártot. Van még 2 évünk a következő választásig, addigra kiderül, hogy merre folyik a Tisza.
Pálinkás Pál
@Menőmanó: bárki megtehette volna ha ugyanolyan demagógan kommunikál mint mp...
Menőmanó
@Pálinkás Pál: 14 éve várjuk a bárkit. Most végre itt van, élni kell vele. Aztán vagy bejön, vagy nem, 50-50%.
Meg van még egy lehetőség: a Tiszát kidobjuk az ablakon, és akkor 100%, hogy marad a fidesz.
Pálinkás Pál
@Menőmanó: olyan ember kell, aki kész tenni is, nem csak dumálni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.