Orbán Viktor tárgyalt Giorgia Meloni olasz kormányfővel, majd utána leszögezte: ha nem kötnek európai versenyképességi paktumot, akkor munkahelyek százezreit veszítik el a következő évtizedben.

Európai versenyképességi paktum megkötését szorgalmazta Orbán Viktor Rómában, miután tárgyalt Giorgia Meloni olasz kormányfővel – írja az atv.hu.

Nagy a baj, ha már Orbán Viktor figyelmeztet: munkahelyek százezrei lehetnek veszélyben

Orbán Viktor európai versenyképességi paktum megkötését szorgalmazza/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök a magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatban közölte: Magyarország le akar tenni az asztalra egy nagy tervet, az európai versenyképességi paktumot, mert úgy véli, Európa legnagyobb problémája jelenleg a versenyképesség hanyatlása.

Leszögezte: ha nem kötnek európai versenyképességi paktumot, akkor sajnos munkahelyek százezreit veszítik el a következő évtizedben.

Szerinte az olaszoknak és a magyaroknak is az az érdekük, hogy az európai gazdaság sikeres és versenyképes legyen. Közös érdeknek nevezte azt, hogy Európa ne szigetelje el magát az Európán kívüli gazdasági partnerektől, erős legyen az európai ipar, a zöld átmenet ugyanakkor ne az európai ipar ellenében, hanem azzal együttműködve valósuljon meg. A magyar kormányfő azt is közölte: az olasz-magyar együttműködés mind a gazdaságban, mind a védelempolitikában jelentős, ezt pedig ki akarják terjeszteni az energetikára is. Orbán Viktor bejelentette, hogy lesz szlovén gázvezetékszakasz, így Olaszország és Magyarország összeköttetése megvalósul Magyarországra települt, előretolt zászlóaljcsoportjának. Hozzátette: az olasz és a magyar katonák együtt dolgoznak a Balkánon is.

Úgy vélte: ami most készülődik, hogy három párt, "mintegy koalíciót alkotva" szétosztja a legfontosabb európai tisztségeket, az a korábbi "bevonás filozófiájának" az ellenkezője, és pártpolitikai alapra helyezi az EU intézményeit. Ennek következménye, hogy lesz többség és kisebbség, lesz kormány és ellenzék – mondta Orbán Viktor, aki szerint azonban az unió "nem erre van kitalálva", hanem a bevonódásra.

Forrás: atv.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Féjjjé hülyemagyar, ez a lényeg. A háború a választással végetért, de félnivalóra mindig szükség van, hogy a dagadt meg tudjon védeni. A semmitől. Mert a bajtól nem fog, az biztos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
"'"Magyarország legnagyobb problémája jelenleg a versenyképesség hanyatlása amit én okozok"'"

Mert minden lehet csak verseny nem. Csak én lophatok, senki más, nem tűröm a versenyzőket. A pénzeket én osztom el pályázatoknak nevezett rendszerben.

A választási versenyt én felügyelem, az agymosó médiát én irányítom, csak sajnos homokszem került a gépezetbe de az is magyar.
Pusztai
Ne izgulj te rohadt féreg lárva!

Oszkó megvéd!
www.economx.hu/video/oszko-peter-pogatsa-zoltan-economx-exclusive.791904.html

Meghülyült??

Minden mutatóban rosszabb a gazdaság stb mint 2010 előtt és képes ezt mondani?
Miért mondhatja?
Mert ez a kretén álellenzéki szarhalom gazdasági gügyögői kussolnak, vagy gyengék, vagy félre magyaráznak, ..
Sok éve mondom:
folyamatosan a gazdasággal kellene foglalkozni: minden ezen áll vagy bukik!
Pusztai
@Pusztai: a csúcs:
"Oszkó Péter szerint amennyiben megnézzük az Orbán-kormány gazdasági mutatóit, akkor nincs olyan makrogazdasági mutató, amiben ne teljesített volna jobban, mint a korábbi kormányzatok.

A legkiemelkedőbb ezek közül, hogy valóban egymillióval több munkahely van."

Ha megvakarjuk azt egymillát hazudást lepereg a máz és kiderül: kevesebben vannak mint 2010-ben és ebben többszázezres migráns.

Törvényeket megváltoztattak, számítás más stb.
Tudjuk, a fidesszel üzletel, nem kicsit, nagyon, e a szakmai önbecsülést nem kéne feladni mint pl Palkovics.
nejlontacskó
Ennek a téveszmés törpemalacnak, mindig van valami egetrengető nagy terve...
balos
@Pusztai: Te!Figyelj!Hiszen állandóan ez megy a magnón!Otthon nála!A gazdagsággal!
balos
@nejlontacskó: A füstbe ment tervet,már a hitler előadta!Most a csúti mini ducse próbálkozik újra ezzel,de a muszka-kinai "jegyesei" még nem mernek ebbe a "nászba" belemenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.