A kínai-magyar nukleáris együttműködési megállapodást szerette volna látni Hadházy Ákos, de állítása szerint eddig még nem kapta meg. A független képviselő megkereste a Parlamentben Szijjártó Pétert külgazdasági- és külügyminisztert aki csak hebegett-habogott.

Hadházy Ákos kíváncsi lett volna a kínai-magyar nukeláris megállapodásra, azonban – állítása szerint – még ez idáig nem kapta meg. Gondolt egyet és személyesen kereste fel az ügyben Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztert a Parlamentben, melyről őmaga videót is készített és föltette Facebook-oldalára.

Szijjártó Péter ilyen zavarban még sosem volt – Hadházy Ákos kérdezte a kínai nukleáris együttműködésről, hebegett-habogott, majd elviharzott – videó

Szijjártó Péter zavarba jött, amikor a magyar-kínai nukleáris együttműködési szerződésről kérdezték/Fotó: MTI/Purger Tamás

„A kínai nukleáris együttműködésről miért nem tekinthetek bele a szerződésbe?”

- rótta fel a miniszternek, aki visszakérdezett:

„Nem tekinthetsz bele a szerződésbe? Nem tudom, megkérdezem.”

Miután Hadházy megerősítette neki, hogy nem kapta meg zavartan csak annyit mondott:

„Igen… igen… jelentkezem”

- majd gyorsan elviharzott.

A magyar-kínai nukleáris megállapodást májusban jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, amikor hazánkba látogatott Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke.

„Ez nagy lehetőségeket tartogat, mert a nukleáris ipar tekintetében Magyarország komoly nemzetközi tapasztalattal és presztízzsel rendelkezik, hiszen több mint 50 éve vagyunk ebben az iparágban, és jelenleg is Európa legnagyobb nukleáris fejlesztése Magyarországon történik. Az a terv, hogy a következő évtized elejére már 60-70 százalék között lesz Magyarországon a nukleáris energia aránya”

- mondta a miniszterelnök, melyről a nepszava.hu számolt be májusban. A kormányfő a lap szerint arra nem tért ki, hogy ez azt jelenti-e, hogy Kína beszáll Paks 2-be.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@jesz: 15.08: Neked még nem mondták, hogy a Hadházy egy megbízott(!!!) ogy képviselő? Ezáltal felhatalmazással bír olyan iratokba való betekintésre is, amire a ""plebs"" valóban nem jogosult!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@kereső: ...az még érthető hogy a szarvad akadályoz a közlekedésben de hogy azzal még dicsekedj is az már minősít...az ilyen paravánmögötti hősködő csak buta lehet, mert akinek van némi értelme az civilizáltan próbál kommunikálni másokkal...
Az ilyen balfasz beköpéseid épp az ellenkezőjét bizonyítják mint amit el szeretnél érni...
nejlontacskó
@Csizmás Kond: kutyafasza?
Furcsa egy családod lehet, ha azt gondolod, hogy mindenki a szüleid példáját követve, állatokkal fajtalankodik!
Ez viszont, jó magyarázat az elméd nem éppen csiszolt működésére!
Mond csak, ugatsz is, vagy csak vicsorogsz?
Csizmás Kond
@nejlontacskó: ...olyan vagy akár a kanális...csak szar folyik ki belőled...
nejlontacskó
@Csizmás Kond: tehá ugatsz is!
Jó kutya!
Helyedre!
balos
@nejlontacskó: Nem ugat,mert azt egy értelmes EB tud csak!Ez a pondró,pedig gőzőlőgni tud ,mint a tehén lepénye még frissen pottyantva!
balos
Nem beszállnak,hanem átveszik az irányítást a pax 2 felett!Az első köpő csészék már működnek a portán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.