Vitézy Dávid a közösségi oldalán arról számolt be, hogy május 21-én a Fővárosi Közgyűlés döntött Karácsony Gergely a BKK ötvenmilliárd forintos likviditási válságának kezeléséről. Az akkori előterjesztés szerint különösen az agglomerációs tarifaközösség létrehozása miatt időközben megváltozott szerződéses környezet okozza a likviditási válságot a BKK-nál 

Vitézy elmondta, hiába ütemezik korábbra az összes idei forrást, ez sem lesz elég a helyzet megoldására, ezért "pénzügyi trükkhöz folyamodott a városvezetés", ez pedig azt jelenti, hogy 50 milliárd forintos tartozást ismert el a BKK részéről, amelyet a BKK követelésként kereskedelmi bankoknak értékesít a tulajdonos Főváros jóváhagyásával – írja Vitézy Facebook posztja alapján a MagyarNemzet.hu

Ezt a folyamatot Karácsony hagyta jóvá még május közepén, ám erről a választások előtt a nyilvánosságot nem tájékoztatta. Elképzelése szerint a tartozást a 2025 évi iparűzési adóbevételekből törlesztené vissza a főváros, 2025 márciusában. 

Vitézy szerint Karácsony csődbe vitte Budapestet

Forrás: Facebook/Vitézy Dávid

"Ez ugye azt jelenti, hogy a 2025-ös év eleve mínusz ötvenmilliárd forintról indul majd, s ez egy olyan pénzügyi spirál, amelyből jelentős kormányzati többlettámogatás vagy az agglomerációs megállapodás újratárgyalása nélkül nem lesz kiút" – írja az egykori főpolgármester-jelölt. 

Azt is kiemelte, hogy május 31-én a Partizán csatornáján megrendezett főpolgármester-jelölti vitáján Karácsony tagadta, hogy bármilyen pénzügyi problémát okoznának az agglomerációs megállapodások, továbbá azzal büszkélkedett, milyen jól járt vele a BKK.

"A vitában elmondtam, a féláron ingázó agglomerációs utasok miatt kieső bevételt valakinek ki kell fizetnie, és a következő főpolgármester feje fájhat majd emiatt. Most már pontosan tudjuk: ekkorra Karácsony Gergely már legalább tíz napja pontosan tudta, hogy mekkora a baj, de a választási kampányban elhallgatta, letagadta ezt a nyilvánosság előtt" – fejti ki Vitézy.

Forrás: Facebook/Vitézy Dávid , Magyar Nemzet

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
dávid te most azt bizonyítod, egy ostoba irígy fasz vagy!
azt sem tudod mi a kritériuma egy város csődnek!
de ha csődb3 ment volna a geczi óhaja és drasztikus büntetése okán akkor sem Karácsony a felelős!!!
jajj de nagy fasz vagy!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
@balos: az akkori ruszkik mindent vitteknél volt egy nagy felfegyverzett szovjet hadsereg MOn, és nagyhatalmi megállapodások miatt keleti szovjet régiónak számítottunk, -amikor kiugorhattunk volna nem tették meg,- 90-ben mexünt a szovjet nyomás, a geczi még harsogott is, mára meg 2015 után egycsapásra Soros ellenség lett és a ruszkik haverok, hatami érdekből aminek végcélja az ország szétlopása, vagyonosodás.
balos
@Pusztai: Ezt csinálták a nyilasok is,csak a hitler támogatásával!Lassan az ország háború nélkül süllyed az akkori szintre!
vacsi
@balos: Olyan nincs, hogy "fideSSes fajta"! Ebbe beleveszed az SS-t, ami nálunk nem volt, csak a németeknél. Nálunk ugyanezeket a gazembereket nyilasoknak hívták... Azután jöttek a kommunisták, akik egy jó elvből mit tettek?! Megnyugtatlak, a jelenlegi kormány helyett bármelyik is kerülne hatalomra, első dolguk lenne megszedni magukat - mindegyik ezt tenné!
A békekölcsönről - mint az egyik legnagyobb átverésről - már ne is beszéljünk. Mondjuk, előtte ott volt a hadikölcsön is...
Na, és a mai bankok miből élnek?
Pusztai
@vacsi: ez a kormány most a magas inflációval 100x többet kaszál a hülye magyartól mint anno a Békekölcsönnel,
A másik:
Ha egy komcsi 5 gumiabroncsot lopott - 4 van egy autón elve,- megbüntették, fegyelmi, leváltás, stb. Kaláka volt, és gyári lopások, magáncélra.

Ma a fideszes először is annyi pénzt mos át magának, amiből vegy egy autót, aztán hozzálopja a gumigyárat, majd befejezi hogy mellé lopja az autógyárat is.
Mellé meg hatalmas ingatlan vagyonokat halmoznak fel.
Átkosban közel nem volt ilyesmi.
vacsi
@Pusztai: Ne aggódj, mindennek meg lesz a böjtje...
balos
@vacsi:Pedig volt,de azok a svábok voltak,akik itt éltek jól amíg nem találták az utat a lóvá-tevőokhöz!A pártok,pedig mindig új néven tűnnek fel a szar hegyek tetején,és a vallás is igen sokat tett,hogy gyülőljék egymást a balsorsra "éhezők"!Arról meg nem nyitnék vitát,hogy ha 1 pártba lépsz,az olyan,mintha szarba próbálnál meg úszni!A bankok,mindig a hatalom kiszolgálói,mert a lehetőséget a zsebek kiforgatására törvényt mindig az biztosítja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.