Az uniós nagykövetek Magyarországról és Orbán Viktor legutóbbi útjairól, nevezetesen a Oroszországban tett látogatásáról tárgyalnak. 

Orbán Viktor „békemissziója” nagyon sok uniós ország vezetőjénél kiverte a biztosítékot, sokak szerint a soros elnökség nem erről szól, Orbán átlépte a hatáskörét, és mindenki igyekszik leszögezni, hogy ezeken a látogatásokon Orbán maximum Magyarország képviseli, de semmiképpen nem az EU-t. Most viszont felröppentek olyan hírek is, miszerint akár el is vehetik a soros elnökség tisztségét Magyarországtól – amire még nemigen volt példa korábban – írja az Index. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, amint átvette az Európai Tanács soros elnökségének vándortisztségét, egyből útra is kelt, és egy sajátos „békemisszót” folytat az orosz–ukrán konfliktus leállításának érdekében. Első útja már az elnökség másnapján Kijevbe vezetett, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott megbeszélést. Pár nappal később már Moszkvába vette az irányt a magyar elnöki különgép, és a Kremlben Vlagyimir Putyin orosz elnökkel cserélt eszmét Orbán.

Brutális megtorlás készül Orbán ellen? – Ezen a trükkön agyalnak az uniós nagykövetek

Orbán Viktor Pekingben Fotó: Facebook/OV  

A misszió pedig nem áll meg, ugyanis Moszkva után Pekingbe repült a magyar miniszterelnök, és ismét Hszi Csing-pin elnökkel találkozott – noha alig két hónapja járt Budapesten a kínai vezető –, ám ez kisebb részben a háborúról, inkább a magyar–kínai gazdasági érdekek egyeztetéséről és a beruházásairól szólt. Orbán pedig nem áll meg, már útra is kelt Washingtonba, ahol ahol július 9. és 11. között találkozót tartanak a NATO-tagállamok állam- és kormányfői. A magyar miniszterelnök ezután egy ötödik utat is kilátásba helyezett az EU vezetőihez, ugyanis ők lennének az ötödik és egyben utolsó állomása a békemissziónak. A kérdés, hogy a soros elnökség élén eljut-e még oda Orbán Viktor.

Ugyanis hétfő délután Rikard Jozwiak, a Szabad Európa külföldi tudósítója X-oldalán megszellőztetett egy információt, mely szerint az EU nagykövetei azt fontolgatják, hogy elveszik Magyarországtól a soros elnökség státuszát.

Az uniós nagykövetek szerdán Magyarországról és Orbán Viktor legutóbbi útjairól, nevezetesen a Oroszországban tett látogatásáról tárgyalnak. Nem valószínű, hogy ez megtörténik, de ahogy valaki fogalmazott, ismét elővették az elnökség elvételének aktáit

– írta a bennfentes újságíró.  

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"...fontosnak tűnik belegondolni abba, hogy az az ámokfutás, amit a Kicsi (Bödőcs művész úr után szabadon) rendezett az elmúlt héten, közvetlenül miután átvette az uniós rotációs kapát (szentségtörés lenne a cserepes ajakán a soros elnökség megnevezés), illetve közvetlenül mielőtt ma megalakítja a cinikus módon patriótákról elnevezett, Moszkva pártján Brüsszelt gyalázó EP-frakcióját, számomra nemigen hagy más lehetőséget, mint feltenni ezt a kérdést. Valójában ki a büdös franc az Európai Unió soros elnöke? Nekem az a benyomásom az elmúlt hét alapján (és folytatódik a misszió), hogy ugyan hivatalosan Magyarország, Orbán lázálmaiban ő maga, egyedül, a valóságban viszont rohadtul olyan, mintha Vlagyimir lenne a góré, és ő húzogatná a szálakat. Az Európai Unió érdekeivel, szándékaival, akaratával szemben, de legfőképpen a tudta nélkül."
www.kolozsvaros.com/2024/07/08/vlagyimir-a-soros-elnok/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@simmering73:Orbán a Putyin trójai fa lova,csak azért van rá szüksége hogy rajta keresztül próbálja bomlasztani az EU-egységét,amire sajnos hogy Orbán kapható és hajlamos is rá!
Peller Anikó
@Csizmás Kond: 9:35, ha "'"nem derogált neki"' akkor minek ugrott ki, he?

Talán a De Rogánnal keverted.
verőce21
Nagyot alakított/ment az örökmozgó, jó dr. Miniszterelnök Úr...!
"Amíg a többiek játszottak a téren...!"
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...gondolkodj...és az is lehet rájössz...
de ha mégsem íme...neked ha befognák a levesfújódat, érthetőbben kussolnod kéne valahol akkor tovább maradnál ott ?
Az egész európai pöcegödör az önhatalomról kezdett szólni. Bevesznek valakit egy pártba vagy csoportba ahol, mindenhol az a törvény hogy közösen döntsenek de valakinek megtiltják, hogy beszéljen az milyen hozzáállás ? Lehet hogy nem tetszett nekik az amit a fidesz mondott viszont joga volt a saját nézeteit kimondani mert ők sem tiltották meg senkinek hogy hallgasson szóval ha nem térdelsz le , nem hajtasz fejet nem lehetsz közöttük...
Peller Anikó
@Kond: "'"Az egész magyarországi pöcegödör az önhatalomról szól."'"

Senki, de senki nem pofázhat bele az orbángeci döntéseibe. Az ő döntései kizárólag az összeharácsolt vagyon és a saját hatalmának betonozásáról szólnak.

Akkor mia kurvaanyádról beszélsz te hülyegyerek? Nagyon rühellem amikor gyengeelméjű propagandista barmok akarnak gondolkodásra fogni.

A levesfújásról: ezért ürül ki Magyarország és megy el aki képes és akar dolgozni.

Pöcegödör. Ja.
Nessy
Tisztelt uniós nagykövetek! A tett halála az okoskjodás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.