Nem mondhat beszédet Orbán Viktor az Európai Parlament első pleniáris ülései egyikén – az indok szerint az EP elnöksége a napirendben nem talált erre helyet.

Nem mondhat beszédet a magyar miniszterelnök az Európai Parlament első plenáris ülései egyikén, ugyanis az EP elnöksége „nem talált helyet ennek a napirendben” – írta meg a 24.hu az Euronews információi alapján.

A hagyomány az, hogy amikor az Európai Tanács soros elnökségét átveszi egy tagállam, annak miniszterelnöke felszólal az Európai Parlamentben, ismertetve, milyen programot tervez az elnökség 6 hónapjára.

Ilyenkor a képviselők kérdezhetnek is a kormányfőtől.

Letiltották Orbánt, nem beszélhet az EP egyik alakuló ülésén

Nem találtak helyet Orbán Viktor beszédének? – Fotó: Facebook.com/orbanviktor

Mint a 24.hu írta, Orbán Viktor az uniós törvényhozásnak jelezte, hogy július 16-án vagy 17-én meg tudna jelenni a plenáris ülés előtt ismertetni a magyar elnökség programját – a napirendet meghatározó frakcióvezetők testülete azonban úgy reagált, hogy az EP menetrendjében akkor nincs hely ezen napirendi pont számára.

Az Euronews egyik forrása szerint az Európai Tanács a hibás, mert hagyta, hogy a törvényhozás alakulóüléseinek napirendjét összeállító testület ezt az uniós elnökséget illető hagyományt ne vegye figyelembe.

Az új parlament megalakulása úgy történik, hogy az elnököt és a tizennégy alelnököt megválasztják, amelyhez a kedd és szerda szükséges, a csütörtököt pedig annak tartják fenn, hogy megtartsák a megerősítő szavazást Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki tisztségének újbóli betöltéséről. A péntek elméletileg szabad volna, de az Orbán Viktornak nem alkalmas – írta meg a 24.hu.

Forrás: 24.hu, Euronews

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Mi az, hogy pénteken Orbán nem ér rá? Megint hova akar utazni? Amióta mi vagyunk a soros elnökség azóta teljesen mást csinál mint amit kellene tennie.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
a dagadt szónoklatai,beteges agymenései csak tusványosra valók...
rücsü41
Aki így fennhordja az orrát, meg nem mer a másik szemébe nézni csak hunyorog, az nem szólalhat fel az ülésen . Így döntöttek az EU tagjai.Meg kell tanulni szépen a másik ember szemébe nézni, akkor majd beszélhet a Viktor!
verőce21
@csak úgy...: 11,39) Őrült-e vagy Gizi...?
csak úgy....
@verőce21: te csak az igazamat bizonyítgatod,hogy miért is nem iskoláztak be 8 éves korodig a kisegítöbe! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.