Gyurcsány Ferenc kiterítette lapjait, közösségi oldalán árulta el, hogy miként fog cselekedni az elkövetkezendő két évben.

Ütközetek, csaták, háborúk - „Hagyjátok abba, hogy egymással foglalkoztok! Amíg ti ezt teszitek, addig Orbán hátradől és kér egy kávét.” Ugye hallották már ezt, vagy valami nagyon hasonlót? Vajon igaza van-e annak, aki így gondolja? Mondom előre az én válaszomat: szerintem csak részben, ha egyáltalán

- kezdte gondolatait Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány háborúra készül – "Amíg ti ezt teszitek, addig Orbán..."

Fotó: Facebook/Gyurcsanyf

A DK-s honatya úgy látja, hogy a politika egyebek mellett harc: álmok, tervek, programok küzdelme, az ezeket képviselő emberek, közösségek csatája. A győzelem feltételei összetettek. Annál egész biztosan összetettebbek, mint csak annyit gondolni, hogy „támadd szakadatlanul ellenfeledet, üsd, vágd, amikor csak tudod!”

Az ellenzék az elmúlt tizennégy évben megállás nélkül dolgozott. Mégse jutott elég messzire. Mi akkor a baj? Az a baj, hogy az ellenzék nem támadta az Orbán-rendszer és főszereplőinek minden gyalázatát, minden disznóságát? Nem hiszem. Nem tartottunk elég sajtótájékoztatót, tüntetést, nem adtunk ki elég közleményt? Ugyan már! Az ellenzék ilyen-olyan képviselői nem alkalmasak a feladatukra? Ez nehezebb kérdés, mert sokan azonnal rávágnák, hogy „igen, ez a baj”, de közben meg kiderül, hogy a választók többsége valójában pártokra és nem személyekre szavaz. Szóval szerintem nem itt kell keresni a bajok okát – mélázott Gyurcsány.

Győztes hadjárat nélkül pedig nincs győztes háború. A jelenlegi ellenzék egyelőre ütközetet és csatát tud nyerni, hadjáratot és háborút nem. Az első feladat annak megértése, hogy bármennyi sikerrel megvívott ütközettől se vezet közvetlen út a háború megnyeréséhez. A politikai ütközet ugyan lekötheti a választók figyelmét, könnyen keletkezteti a bátor, cselekvő ellenzék képét, de érdemes megfontolni a legnagyobb stratégák tanácsát: minden küzdelem értelmét az adja, ha a háború megnyerését szolgálja. Az önmagában álló, a küzdelemért magáért vívott harc anélkül emészti fel az erőt, hogy közelebb vinne a háború végső megnyeréséhez. Mindebből számunkra az következik, hogy 2026 tavaszán esedékes következő megmérettetés előtt huszonkét hónappal előrébb való hogy az ellenzék felkészítse magát a háborúra, mintsem az, hogy végiggondolatlan politikai küzdelmekbe bocsátkozzon. Az ellenzéknek ezekben a hónapokban önmagával van a legtöbb feladata

- fejtette ki Gyurcsány Ferenc.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
60 fölött a kisz fiúk hajlamosak arra,hogy totálisan elszakadjanak a valóságtól...,szegény hiszékeny hívek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: töled nyalókás szánalomtól értelmet nem várhat az ember,az már túl nagy meglepi lenne,te gagyi ! :)
szaboria1
@Nanya: Ezt jól megtaláltad. Nem viccből írta a Fidesz MSZP egyezményről sajnos a régi gépem tönkre ment abban még meg volt amikor egymást dicsérte Orbán meg Gyurcsány.
Őrnagy
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
jáger laszló
Gyurcsány háborúpárti!
Nem békül Orbánnal!
Ilyen 1xűek a viszonyok!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Szegény Dzsoni és Árnika
Undorodom tőled, Gurcsány - már a kibaszott neved is egy káromkodás, egy káromlás nekem !!!
Ha nem büntetnék, simán kiiktatnálak.
Csak azért nem iktatlak ki, mert büntetik (nem emberek, hanem Isten!), és nem vagyok hajlandó egy olyan geci miatt börtönbe vonulni, mint, TE !!!
Ne tévedj, Orbánt is ezért nem iktatom ki !!!
Kiiktatja ezt két gecit Isten!
Dr. Proktor
Gyurcsány és háború? Maximum vihar egy pohár vízben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.