Érkeznek az első számok a főpolgármester-választáson leadott szavazatok újraszámlálásának szerdai köréről – számolt be a 444.hu.

Újraszámlálás: így állhat most a verseny Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A portál helyszíni információi szerint 

a 13. kerületben száz feletti szavazattal növelte előnyét az újraszámolással Karácsony Gergely.

A 13. kerületben egyetlen szavazókörben volt kiugró eltérés, ott több mint hatvan szavazatot találtak, amik tévesen Vitézy szavazatai közé voltak betéve. Ennél jóval kisebb eltérések másutt is akadtak ilyen vagy olyan irányban, így jött ki az összesen száz-száztíz közötti előnynövelés.

Az újraszámlálás tényével Karácsony júniusi megválasztása megint kérdéses lett, mivel csak negyvenegy szavazattal győzte le az LMP – és a kampányhajrában már a Fidesz – által támogatott Vitézy-t. Karácsony közölte, hogy csak azt az újraszámlálást fogadja el tisztességesnek, aminél a sajtó nyilvánossága előtt bontják fel az urnákat és végzik el az újraszámlálást. Vitézy is garanciákat kért, de szerinte ilyen szoros eredmény bármelyik fejlett demokráciában újraszámlálást hozott volna.

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán magát a főpolgármesteri pozíciót akarja lejáratni, megbénítani, ill megszüntetni a közvetlen választhatóságát. Magyarországon a főpolgármesternek van a legnagyobb választói legitimációja. Orbán személyét soha nem választotta meg senki kétszer indult egyéni jelöltként, mindkétszer megbukott, többé már nem is próbálkozott. A fidesz romba döntötte ebben az országban a demokráciát. Ebben pedig partnere az Alkotmánybíróság, Alaptörvény bíróság. Tákolmánybíróság lesz az. Az Alkotmánybíróság noszogatja a kúriát hogy a hatalom számára is megfelelő eredmény szülessen, vagy segítse ,vagy tegye lehetővé. A cél a főpolgármesteri pozíció megszűntetése. Ezzel a cirkusszal teljesen hiteltelenítik a státuszt, aztán orbánc kinevez egy gauleutert (területi vezetőt vagy pártfunkcionáriust jelentett a náci Németországban), vagy körzetvezetőt, főispánt vagy akármit Budapest élére. Ki fog derülni, hogy néhány helyen a Karácsonyt beikszelő szavazópolgár tulajdonképpen Vitézyre szavazott, így ez utóbbi a választói akarat helyes értelmezése! Az, hogy ettől a kutyakomédiától sokan már hánynak, nem számít, fő a demokrácia és a jogállam!
Már a szikvizes kaszinósné jelölése és utolsó pillanatokban való visszalépése is választási csalás, főleg úgy hogy jobban állt mint a Dávidka. Meddig hagyja még Budapest, hogy egy az egyben hülyét csináljon belőlük a lókupec? Ez a Juhász Imre és Varga Erika (AB elnöke és helyettese) semmilyen komoly szakmai/tudományos teljesítménnyel sem rendelkezik, csak politikai teljesítményük van. Nem ők az elsők. Mondhatnám, hogy ez a NER-ben alap lett. A zsidóbútoros családi mesemondónak se volt semmi, egy kis mezei szegedi piramisjátékos zugügyvéd volt, onnan lőtt ki AB elnökké. Viszont a csapásszámuk kiváló - nyelvcsapás, mielőtt valaki nem értené.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Holnap még folyik a szopatás a voksok számlálása!
csak ennyi barátilag
J.L.
balos
Az itt felszopásból olimpinát nyalt fideSSes gecik,jól leképezik a fideSSes nemzeth fapofáját,akinek a farpofáját szeretik nyelvközelben látni!
balos
Ilyen amikor kiderül,hogy csalni sem tudnak rendesen!Keverik a szezont a vitézkedéssel!
Tényszeű
Ráhajtott Bp-re a fdesz mert rengeteg uniós pénzt fog kapni az elkövetkező években a kormány kikerülésével az uniótól a főváros , a fidesz megpróbálta tönkretenni a fővárost , mert nem fideszes polgármester volt az elmúlt ciklusba, ennek bizonyítéka a fővárostól való pénzelvonás , még tarlós bitorolta a főpolgármesteri pozíciót addig csak 1 milliárd forint elvonás volt , Karácsony ideje alatt már 60 milliárd forint volt az elvonás , ez szándékos károkozás ! De nem baj mert ha marad Karácson jönni fog sok pénz , hogy a fővárosiaknak jobb legyen , viszont ha Vitézi nyer akkor nem , mert tudják Brüsszelbe , hogy a fidesz embere járják ki maguknak ha pénzt akarnak , csak sajnos ismerik őket a fővárosiak kárára !
szaboria1
Most mondták be már 300 szavazattal vezet Karácsony egy helyen potom 70 szavazata a Vitézy csomagba került.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.