A Magyar Cukrász Ipartestület kiválasztotta a 2024-es Magyarország Tortáját, ám a döntés még titok, a cukrászdák viszont már hozzájuthatnak a recepthez. A közlemény szerint a torták hivatalos sajtótájékoztatója 2024. augusztus 1-én lesz és augusztus 19-től lesznek árusíthatók.

Kiválasztották Magyarország Tortáját – Augusztus 1-ig titok a nyertes

Magyarország Tortája 2023 – Spicces füge – Fotó: Facebook/Magyar Cukrász Ipartestület

A Magyar Cukrász Ipartestület máris kiválasztotta az idei évi Ország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját is. Az eredmény még titok a nagyközönség előtt, ám a cukrászdák már hozzáférhetnek a recepthez, hogy legyen idejük felkészülni az augusztusi árusításra.

"A torták hivatalos sajtótájékoztatója 2024. augusztus 1-én lesz. Eddig az időpontig a nyertes torták nevét sem hozhatjuk és Önök sem hozhatják nyilvánosságra! A torták 2024. augusztus 19-től lesznek árusíthatók. A recepteket kizárólag tagjainknak adjuk ki, a jelen tájékoztatóban leírt módon. A recepteket és a többi rendelkezésre álló anyagot harmadik fél számára átadni TILOS! A receptek csak a 2025. január 1. után lesznek nyilvánosak" – tájékoztatta az érintett cukrászdákat az ipartestület.

A Pénzcentrum emlékeztet, márciusban választották ki azt a 6 tortát, amely a döntőbe jutott, ezek akkor ismertté is váltak. A 2024. évi verseny témaköre a „Szuperélelmiszer” volt, hogy a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra hívják fel a szervezők a figyelmet. Olyan új, kreatív tortákkal lehetett nevezni, melyek jellegzetes, meghatározó ízeit az alábbi alapanyagkosarakban felsorolt, hazai „szuperélelmiszernek” számító alapanyagok alkotják.

A nevezők cukrászok kreativitását dicséri, hogy az összes kötelezően választható, illetve szinte mindegyik javasolt alapanyag szerepelt a nevezett tortákban, különböző kombinációkban. Különösen népszerű volt a cékla, a sárgarépa, a mák, a sütőtök, az áfonya és a dió felhasználása.

Az idei döntős torták a következők:

· ÁRVÁCSKA – Paál Fanni, Kiss Gabriella – Dobay Cukrászda, Budapest

· FEKETE GYÖNGY – Novák Ádám, Domonkos Noémi – REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház, Szeged

· HETEDHÉT – Herbai Ramóna – Forza Italia Kft., Budapest

· MÁKVIRÁG – Kovács Alfréd – Édes Vonal, Vác

· RIGÓFÜTTY – Fodor Sándor – Habcsók Cukrászda, Budapest

· TÖKIBOGYÓ – Szoljár Csaba – Solier Café – Gödöllő

Az, hogy a 6 közül melyikre esett a választás, augusztus 1-jén kiderül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.