Nagy Attila Tibor politológus, a Spirit FM Naphíre műsor vendége volt, ahol Gavra Gáborral beszélgetett a választási kampányról, és Orbán Viktor békemissziójáról.

Orbánnak nem várt helyről érkezett hatalmas dicséret

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

„Magyar Péter friss hús volt” – kezdte a beszélgetést Nagy Attila Tibor, majd hozzátette: „erre egyetlen egy más magyar ellenzéki párt nem volt képes az elmúlt 14 évben”.

Hamar visszaterelődött a szó Orbán Viktorra, akiről a politológus úgy vélekedett, hogy

a miniszterelnök azért a kampány után különösen, főleg az utóbbi egy-két hétben, visszavette erőteljesen a kezdeményezést.

Szerinte egészen pontosan két eseménnyel: „az egyik vonalon ugye a frakcióalapítás, a Patrióták frakciójának a sikeres megalapítása volt”. Majd a másodikkal folytatta úgy, hogy

azért valljuk be, hogy ez sem mindennapi a magyar politikában, hogy a miniszterelnök egy héten belül képes Kijevbe, Moszkvába, Pekingbe, majd kisvártatva Washingtonba menni.

„Ezt is mondjuk ki” – folytatta – „csattanós választ adott megint azokra a kritikákra, amelyek szerint a magyar miniszterelnök már elszigetelődött. Most már tényleg elszigetelődött. Most már hihetetlenül elszigetelődött!” „Persze ezzel nem tagadom”, mondta később Nagy Attila Tibor, „hogy a mainstream politikai erők és sajtó, média részéről ő egy elutasított személy a politikájával együtt” – idézi a Mandiner.

A Patriótákról úgy vélekedett az elemző, hogy Orbánnak volt egy olyan álma, még az EP választások előtt, hogy az úgynevezett szuverenista erőkből létrehozzon egy nagy, jobboldali frakciót a parlamentben. Szerinte korábban „a Fidesz sehova nem tartozott”, sőt azt is elmondta, hogy „annyiban azért hűtenem kell a kedélyeket, hogy ez a Patrióták Európáért képviselő csoport nem tartozik az Európai Parlament többségét alkotó erőkhöz”.

Önmagában az egy elismerésre méltó teljesítmény, hogy több nagy fontosságú, világpolitikailag releváns vezetővel is képes néhány napon belül tárgyalni.

- fejezte ki véleményét Orbán békemissziójáról.

A békemissziós tárgyalásokra térve Nagy Attila Tibor úgy fogalmazott, hogy „aki Magyarország miniszterelnökeként képes néhány napon belül az ukrán államfővel, az orosz államfővel, a kínai államfővel – tehát egy szuperhatalom vezetőjével – tárgyalni, és hajlandók őt fogadni, az nem lehet egy komolytalan ember”.

Íme a teljes adás:

Forrás: mandiner.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Nem vitatom, a dagi népszerű a despota diktátorok körében.
De abban a körben ahova elvileg és hivatalosan tartozik, sz@rnak se nézik: A tagországok jelentős politikusok helyett mostantól csak arctalan bürokratákat küldenének Budapestre.
"Magyarországon kívül mindössze 7 tagország küldte el az ipari miniszterét az Európai Tanács első magyar fővárosban tartott ülésére, és helyettük csupán alacsonyabb szintű képviselők érkeztek a tanácskozásra, ami a kínai elektromos járművekre kivetendő vámokról szólt.

Orbán moszkvai és pekingi útjai „minden bizonnyal szerepet játszanak” ebben – mondta az egyik tagország jelen lévő képviselője a lapnak.„A Bizottság nem fogja őt [Orbánt] reklámozni” – tette hozzá. "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Miért ne fogadtak volna? Putyin is és szi is rövid pórázon tartja Orbánt, így meghallgatták vajon mit akarhat pincsujuk. Washingtonban a NATO ülésre ment, ott nem fogadta őt senki. Talán trumplival tud parolazni. A Zelenszkij találkozót meg már egy ideje tervezték. Úgyhogy nem kell nagy feneket keríteni ennek a sokba került utazgatasnal. Sholtznak igaza van, Orbán lett az unió hasznos idiotaja.
Billibácsi
Ki az a nagy attila tibor? Pizzafutár?
kereső
@Pusztai: 07:16 Viszi putyintól a kampányra a pénzt trumpnak.
kereső
@Billibácsi: Egy "független" politikai elemző, aki orbántól kapja a napi betevőjét., mint majd mindegyik.
rücsü41
@Billibácsi: Bilibácsi !Jól kérdeztél.Ha Nagy Attila Tibor dicsér , az nem egy nagy dicséret, neki ez a véleménye.Sokszor egy egy vélemény sokat elmond egy emberről.Én Orbánt abból az aspektusból ítélem meg, hogy ha egy szövetség amelynek én is tagja vagyok olyan álláspontot foglal el hogy kirekeszti a neki nem tetszően viselkedőt, akkor ahhoz a szövetség minden tagjának tartania kel lmagát, ha tetszik ez neki , ha nem., mert akkor minek a szövetség ha a tagok nem tartják magukat ahhoz amit elhatároztak.Orbán a szövegekből ítélve nem tartotta magát ahhoz a szövetségesi állásponthoz, hogy Oroszországot el kell különíteni a többi országtól, mert agressziót követett el Ukrajna ellen , amit nagy nehezen még Orbán Viktor is elismert.Ezt a szabályt szegte meg Orbán Viktor amikor egyéni akcióból tárgyalásokat folytatott Putyinnak, megszegve ezzel a kiközösítést amit az EU tagjai elhatároztak.Az ilyen ember nem közösségi ember, mert a közös szabályokat akkor rúgja fel amikor csak gondolja, s ő azt hiszi, hogy magán akcióival majd eredményesebb lesz mint a közösség.Ezért én Orbán Viktor önállóskodását elítélem, károsnak tartom, mert azt a látszatot kelti, ami lehet hogy nem is látszat hanem a valóság, hogy nincs itt semmiféle kiközösítése az agresszornak.Dobó István az ilyen egyéni akciókat kötél általi halállal büntette, teljesen jogosan, mert a háború ilyen kemény cselekedeteket követelt meg!Úgy látszik Nagy Attila Tibor sem híve annak hogy egy szövetségnek együtt kell működni, mert szerinte is a külön utakon jobb eredményeket lehet elérni.Nagy tévedés.A mondás az hogy egységben az erő, és Putyin sajnos csak az erővel szemben érti meg az országa helyzetét.Nem emlékszünk már a II.Világháborúra mert biztos régen volt, de az is lehet hogy vannak akik soha nem tanulnak semmiből, nekik kell a legrosszabbakat is megtapasztalni, és újra és újra, ahol a hitleri Németországot is csak egységesen tudták legyőzni az amerikaiak és az oroszok a franciákkal és az angolokkal szövetségben.Nem...
Billibácsi
@kereső:Már értem! Remélem lesz még belőle pizzafutár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.