Bod Péter Ákos, közgazdász, egyetemi tanár az MNB volt elnöke azt nyilatkozta: megszorítások várnak az országra. A professzor szerint a kormány elkezdte az adót emelni. 

Túlzott deficit eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország és hat másik tagállammal szemben. Az EU a koronavírus járványt követően tavaly már fegyelmezett gazdaságpolitikát várt a tagállamoktól, azonban a magyar költségvetési hiány a vártnál is magasabb, a GDP 6,7 százaléka volt. Ráadásul a Bizottság az idei és a jövő évi magyar hiánycélt sem tartja teljesíthetőnek.

Egy tekintélyes közgazdász, az MNB volt elnöke nyugtalanító állítást tett a magyarok jövőjéről

Bod Péter Ákos Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bod Péter Ákos, közgazdász, az MNB volt elnöke azt nyilatkozta az ATV Híradónak:” „Mindenképpen komolyan kell venni. A közösen formált szabályok lazábbak, nem is lazábbak, rugalmasabbak, mert azt mondják, lehetetlent nem várnak el egymástól a tagállamok, de tegyenek igazi erőfeszítést. Az erőfeszítés pedig azt jelenti, hogy le kell vinni a deficitet, akár visszafogva a kiadást, ezt tanácsolják a közgazdászok, vagy pedig növelni az adóbevételt, hát ez is előfordulhat, nálunk ez már meg is kezdődött.”

Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök szerint megszorítások várnak az országra. A Corvinus egyetemi tanára, Csaba László a várható gazdasági helyzetről is beszélt:

Mindenfelé, az élet minden területén érzékeljük azt, hogy aki teheti, emeli az árakat, el nem ítélhető módon, de lélektanilag el nem ítélhető módon a tavalyi évre hivatkozva

Ez mindenre vonatkozik, és csöndben mondom, amikor az állam ebben rossz példával jár elöl, tehát például a bírságokat nagyobb mértékben emelik, megkétszerezik, adott esetben megháromszorozzák, akkor egy olyan üzenetet küldenek a piaci szereplőnek, hogy van kint pénz emberek, van miből elvenni, tette hozzá Csaba László. 

Forrás: ATV

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Feller_Peti: Bele gondolok., de attól még ez nem lesz igaz.Meg abba is, hogy az ilyen istállóból szalajtottak, miért is kommentelnek közgazdasági kérdésekben, ráadásul olyan állitásokat, amelyeket a büdös életben nem lehet igazolni, és amelyeknek semmi köze Bod Péter Ákos szakértői nyilatkozatához.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Feller_Peti: Hagy ezt a ruszki propagandát te agyhalott barom.
A fideSS hazaáruló dilettansok gyülekezete.
Bárki más lenne rajtuk kívül csak jobb lehetne a magyar népnek.
KisGenyo2
Ez a csávó pozitívat még sohasem mondott a magyar gazdaságról. Ha bejöttek volna a jóslatai, az elmúlt 20 évben, akkor már kb. 10 államcsőd lett volna és 700 HuF lenne az euró. Kicsit sokszor kiáltott "farkas"-t, ahhoz, hogy most hitelesnek tartsam. Szerintem csak egy károgó...
Feller_Peti
@jáger laszló: Köszönd meg a békét és nyugalmat a többségében jobboldali embereknek. Rajtatok balosokon múlna, már rég menne a fegyverszállítás az Ukrán neonáci fasiszta rezsimhez. Elvégre ezt politizáltátok, erőltettetek az elmúlt 2 éven folyamatosan sajnos.

NO WOKE GENDER BULLSHIT. NO WAR. NO MIGRATION.
ÉLJEN A NEMZETI JOBBOLDAL.
ÉLJEN DR. ORBÁN VIKTOR!
Feller_Peti
@simmering73: Balfaszkám, végig aludtad az elmúlt 2 évet??
Hát nem ti, balos idióták mondtátok állandóan,
hogy vigyünk fegyvereket a háborúba?... Öntöttétek folyamatosan az olajat a tűzre.

Képzeld csak el, mi lett volna ha az emberek rátok hallgattak volna.

A folyamatos Magyarország mocskolása helyett,
köszönd meg inkább a magyar népnek, hogy többségében konzervatív jobboldaliak vagyunk,
így a józan ész útját járjuk, nem a ti háborúba sodró uszításaitokat követjük.
Feller_Peti
@Maxipocak: Amit te mondasz, arra ismét a NEMZETI JOBBOLDAL a megfelelő válasz TOROCZKAI LÁSZLÓ, A MI HAZÁNK KÉPVISELETÉBEN!

BALOS NEMZETELLENES GLOBALISTÁK, TAKARODÓ!
Feller_Peti
@simmering73: Ki is tárgyalta le a NATO terroristaszervezet hadvezérével, hogy Magyarország maradjon ki az Ukrán nácik támogatásábaól?? : Megvan! Dr. Orbán Úr! Amíg ti balosok csak a szart nyomtátok.

A helyedben én külön köszönőlevelet írnék neki.

DE ha nem értesz vele egyet és a magyar népnek is példát mutatnál, menj át az Ukrán-maffia lövészárkaiba, és védd az ottani náci korrupt maffiaállamot. NOSZA INDULÁS !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.