Bod Péter Ákos, közgazdász, egyetemi tanár az MNB volt elnöke azt nyilatkozta: megszorítások várnak az országra. A professzor szerint a kormány elkezdte az adót emelni. 

Túlzott deficit eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország és hat másik tagállammal szemben. Az EU a koronavírus járványt követően tavaly már fegyelmezett gazdaságpolitikát várt a tagállamoktól, azonban a magyar költségvetési hiány a vártnál is magasabb, a GDP 6,7 százaléka volt. Ráadásul a Bizottság az idei és a jövő évi magyar hiánycélt sem tartja teljesíthetőnek.

Egy tekintélyes közgazdász, az MNB volt elnöke nyugtalanító állítást tett a magyarok jövőjéről

Bod Péter Ákos Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bod Péter Ákos, közgazdász, az MNB volt elnöke azt nyilatkozta az ATV Híradónak:” „Mindenképpen komolyan kell venni. A közösen formált szabályok lazábbak, nem is lazábbak, rugalmasabbak, mert azt mondják, lehetetlent nem várnak el egymástól a tagállamok, de tegyenek igazi erőfeszítést. Az erőfeszítés pedig azt jelenti, hogy le kell vinni a deficitet, akár visszafogva a kiadást, ezt tanácsolják a közgazdászok, vagy pedig növelni az adóbevételt, hát ez is előfordulhat, nálunk ez már meg is kezdődött.”

Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök szerint megszorítások várnak az országra. A Corvinus egyetemi tanára, Csaba László a várható gazdasági helyzetről is beszélt:

Mindenfelé, az élet minden területén érzékeljük azt, hogy aki teheti, emeli az árakat, el nem ítélhető módon, de lélektanilag el nem ítélhető módon a tavalyi évre hivatkozva

Ez mindenre vonatkozik, és csöndben mondom, amikor az állam ebben rossz példával jár elöl, tehát például a bírságokat nagyobb mértékben emelik, megkétszerezik, adott esetben megháromszorozzák, akkor egy olyan üzenetet küldenek a piaci szereplőnek, hogy van kint pénz emberek, van miből elvenni, tette hozzá Csaba László. 

Forrás: ATV

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Feller_Peti: Bele gondolok., de attól még ez nem lesz igaz.Meg abba is, hogy az ilyen istállóból szalajtottak, miért is kommentelnek közgazdasági kérdésekben, ráadásul olyan állitásokat, amelyeket a büdös életben nem lehet igazolni, és amelyeknek semmi köze Bod Péter Ákos szakértői nyilatkozatához.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@jesz: A várható, és a már jelenlevő valósággal riogat.
Maxipocak
@Feller_Peti: Én azt képzelem el, hogy mi lenne itt, ha nem egy törvényesített maffia rabolná ki a Hazámat, szorosan együttműködnénk a szövetségeseinkkel, az EU-s tízezermilliárdok az Országunkra lennének elköltve és hogy az összes fideszpatkány aki hazaárulónak minősíthető, Kufstein várbörtönének -5. szintjén a cellájában rohadna meg. De szép is lenne.
simmering73
@Feller_Peti: De most ne képzeljük el, hogy mi lenne ha... te megveszekedett elmebeteg faszkalap, mert tizennégy éve ez a rablókormány sanyargatja, pusztítja és rabolja ki az országot.
namihami
@jesz: 10.51: Mert ezek 65-70 éves ügyek és (hál'istennek) elmúltak. Azóta eltelt két generáció, az emberek mégiscsak, relatíve, jobban éltek. És akkor egy ""roppant sikeres"" kormány ismét az emberek zsebébe túrkál.
Persze, a kaszt, valahogy azért, ebből is kimarad. (pl a Tiborczgyerek haverjának azért sikerült, a jelenlegi helyzet ellenére, eladni egy semmire nem jó ""építményt--nyiván nem vesztett rajta. 240 milliárd égett el). És ez csak egy. A kis, helyi bulik (vadászház, lombkorona, stb) se ingyen voltak.
Egyébiránt, a melós most se mer lázadni, mert könnyen lecserélik egy ""Orbáni nemmigráncsra.
Yoda69
@Feller_Peti: Hagy ezt a ruszki propagandát te agyhalott barom.
A fideSS hazaáruló dilettansok gyülekezete.
Bárki más lenne rajtuk kívül csak jobb lehetne a magyar népnek.
KisGenyo2
Ez a csávó pozitívat még sohasem mondott a magyar gazdaságról. Ha bejöttek volna a jóslatai, az elmúlt 20 évben, akkor már kb. 10 államcsőd lett volna és 700 HuF lenne az euró. Kicsit sokszor kiáltott "farkas"-t, ahhoz, hogy most hitelesnek tartsam. Szerintem csak egy károgó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.