Visszatértek a kisbefektetők az állampapírpiacra. A lakosság értékpapír-állománya 28 ezer milliárd forint, ebből legtöbb pénzt az állampapírokba meg, vagyis 13 ezer milliárd forinttal hitelezik ma a kisbefektetők az államot.

Újból nyerő a kisbefektetőknél az állampapírpiac. A lakosság teljes értékpapír-állománya 28 720 milliárd forintos rekordra hízott. Az állampapírokba ment májusban a legtöbb pénz: 13 ezer milliárd forinttal hitelezik az államot.

Hihetetlen összeggel adósodott el a magyar állam – Itt a friss adat

Alaposan eladósodott a magyar állam, a lakosság finanszírozza/Fotó: 123rf.com

Szépen növekedtek a lakosság értékpapírszámlái májusban – írja a bank360.hu. A magyarországi papírokban 25 370 milliárd forintot tartottak a hónap végén a kisbefektetők a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint. Ezen kívül több mint 3350 milliárdjuk volt külföldi kötvényekben, befektetési jegyekben és részvényekben.

Május legnépszerűbb befektetése az állampapír volt: 243,6 milliárd forinttal finanszírozták a kisbefektetők az állam kiadásait. Így a háztartások állampapír-állománya 13 ezer milliárd forint fölé emelkedett. Népszerű volt a hosszú lejáratú kötvény is, de a lakosság szokatlanul sokat, több mint 95 milliárd forintnyit vásárolt a rövid futamidejű papírokból is

Utoljára tavaly év elején volt hasonlóan népszerű a rövid állampapír a lakosság körében.

A banki kötvények állománya is nőtt májusban, 9 milliárd forintnyi vásárolt a lakosság ezekből a hitelpapírokból, így már több mint 635 milliárd forintot tart ilyen eszközökben.

A befektetési alapokba több mint 110 milliárd forintnyi pénzt fektettek be a háztartások, ezzel az állományuk már 9833 milliárd forint fölé emelkedett

A részvénypiacon nem volt szerencséjük májusban a kisbefektetőknek, 48 milliárd forintot buktak a papírjaikon. A magyar háztartások hazai részvényállománya 1778,5 milliárd forintra esett vissza. Ezen kívül van még a lakosság értékpapírszámláin 756 milliárd forintnyi külföldi részvény is, amelyeken az ötödik hónapban is szép nyereség keletkezett.

Forrás: bank360.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Namely: ma, 12:34 ☻Murphy bölcs mondása: "Ne vitatkozz hülyével, mert összetévesztenek vele". Minél több fideszest ismerek meg, annál jobban értem, hogy Noé miért csak állatokat vitt magával a bárkájára.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277006106_1307436406402930_1201377045465454292_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=-0GSmjhHMRkQ7kNvgF-dwGg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AYDY02pPWfiXrq-L8nv95ahdVNnnLyDQInFUvMFwj0Ub8Q&oe=66958028
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szegény Dzsoni és Árnika
@Namely: Hol, te faszparaszt?!
Még mindig nem tudom, hogy hol - ami neked egyértelmű, az másoknak nem az!
De már biztos, hogy egy szögesdróttal körbetekert baseball ütő lesz nálam.

Senki nem megy el onnan élve !!!
Namely
@Szegény Dzsoni és Árnika: tudod te azt, hogy hol, leírtam, de játszod itt a hülyét és lököd ezt a szánalmas álkemény dumát, ami már középiskolában is harsány röhögést vált ki.
Szegény Dzsoni és Árnika
@Namely: Holnap este 8-kor halsz meg Paulay Ede utcában, geci náci!
Szegény Dzsoni és Árnika
Ha keresnem kell téged, akkor meg is kínozlak - és qrva jó vagyok kínzásból!
Namely
@Szegény Dzsoni és Árnika: ugye a házamat is fel fogod gyújtani, bombát szórsz a teljes kerületre :D
Szegény Dzsoni és Árnika
@Namely: Mi vaaan?
Veled kell verekednem?
Másra emlékszem. Vagy többen is vagytok? Az feláras!
"Csak a szépre emlékezem
Az első boldog nyárra..."

www.youtube.com/watch?v=UEvmxhNeMpk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.