Molnár Zsolt  szocialista politikus a területfejlesztési miniszterhez fordult a Balaton Térség Önkormányzatának koncepciójával kapcsolatosan. A szocialitáknak az az ötletük, legyen külön "főpolgármestere" az egész Balatonnak  

A politikus közleményt adott ki, miszerint Molnár Zsolt a területfejlesztési miniszterhez, Navracsics Tiborhoz fordult a Balaton fejlesztésével, jövőjének rendezésével kapcsolatosan.  Szerinte az elmúlt években rengeteg kérdés hangzott el a Balaton jövőjét illetően. Tisztázni kell, hogy a családok élőhelyeként, lakóhelyeként, üdülőközpontként, vagy pedig, mint a magyar nemzet egyik legfontosabb természeti kincseként kell megőrizni a Balatont a következő generációk számára. A szociáldemokraták szerint ezek az érdekek összhangba hozhatók.

Ez menti meg az egykori kormánypártot? Ez vicc? Nem, komoly – Az MSZP főpolgármestert adna az egész Balatonnak

Képünk illusztráció. Fesztiválozók a zamárdi Balaton Sound nyitónapján, 2024. július 3-án. A fesztivált 2024. július 3-6. között rendezik a Balaton-parti településen. MTI/Vasvári Tamás

Az elmúlt évtizedek azt mutatják, hogy a Balatonnak nincs egységes érdekképviselete, önkormányzata, amely egységesen tudná a Balaton érdekeit képviselni. Széttagolt, szétaprózott érdekérvényesítés zajlik, hiszen a Balaton térsége három vármegyére, 41 településre, 11 városra tagozódik, emellett pedig a Balaton Fejlesztési Tanácsban, valamint a Magyar Országgyűlésben is születnek döntések a térség jövőjéről.

Molnár Zsolt szerint elsősorban a balatoni lakosságnak kell meghatározni azt, hogy milyen jövőt szánnak a térségnek, hiszen ez alapvetően az ő élőhelyük. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy Budapest után ez a térség hazánk második legfontosabb idegenforgalmi központja, valamint nyáron sok százezer honfitársunk kikapcsolódásának, pihenésének a helyszíne. Ezeket az eltérő érdekeket össze kell hangolni.

A Balaton Térség Önkormányzatának koncepciója szerint egyetlen hatáskört sem kellene elvenni a települési önkormányzatoktól, hanem a Balaton egész térségét érintő fejlesztési-, környezetvédelmi-, rendészeti- és biztonsági kérdésekben, valamint a hajózási ügyekben lenne indokolt az egységes önkormányzatnak a döntése, amely figyelembe veszi, hogy nemcsak egy-egy településnek, hanem az egész Balatonnak is vannak érdekei.

Molnár Zsolt elküldte Navracsics Tibornak a Balaton Térség Önkormányzatának koncepciójáról szóló tervezetet, amely szerint szükség lenne egy balatoni főpolgármesteri tisztségre is. A megválasztott főpolgármester pedig reprezentálná, képviselné, összefogná a Balaton működésével, érdekérvényesítésével kapcsolatos kérdéseket.

A 2029-es önkormányzati választásokon már meg lehetne választani a Balaton új főpolgármesterét, a térség polgármesterei pedig a közgyűlés tagjaiként közösen dolgozhatnának a Balaton jövőjéért – gondolja Molnár Zsolt, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke, az MSZP pártigazgatója. 

Forrás: MSZP

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ittott
ezeknek csak ennyire telllllik. szóval lik van az agyukban.
rokker33
Elmebetegek. Jó hogy Orbán vezeti az országot nem ezek a senkik..
Eladott Ország
Kicsoda is Molnár Zsolt, az MSZP rejtélyes politikusa? Egy fidesz tégla. „Ron Werber izraeli kampánytanácsadó 2014-ben feldúltan azt üzente: „Molnár Zsolt adjon hálát az Istennek minden egyes napon, amikor nem nyitom ki a számat". Molnárral szemben előkerült az is, hogy 2002-ben ügyvédként még a Fidesznek és az MDF-nek dolgozott, az óbudai választási bizottságban pártdelegált volt. Ezt utóbb személyes kapcsolatokkal magyarázta, és állítja, politikai munkát nem végzett. 2014-ben előkerült róla egy fénykép majd egy videó is, amint 1992 október 23-án, Göncz Árpád akkori államfő kifütyülésekor ott volt a Kossuth téren kapucniban, majd az elnöki beszéd megzavarása után az MTV székháza elé is átvonult a szkinhedekkel. Molnár a Rogán-ügy, illetve a szkinheadügy miatt mondott le az MSZP budapesti elnöki posztjáról 2014-ben. Beleillik a kultúrkörbe Kubatov és vele beleillenek az ő "kopasz" őrző-védő, pénzért verő barátai is. Ez az új magyar "elit" bázisa. Zsótika bizonyára beépített emberként feladatot látott el közöttük a III/III ügyosztály megbízásából.
api.hvg.hu/Img/b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e/3e50e8ba-67a3-487f-b92f-453ff968fec2.jpg
Eladott Ország
- Botka azt állította, hogy az MSZMP-ben fidesz ügynökök vannak." Ez azért "meglepő" mert a fidesz és az MSZP is az 1990 előtti MSZMP-re épül vagy közvetlen MSZMP tagsággal, vagy a szüleik révén. Botka szülei 1990 előtt megbízható MSZMP káderek voltak (mindketten) Orbán szülei meg szintén. Az LMP-s Ungár Péter édesanyja meg a Kancsal Maris. Így aztán nagyon nem "meglepő", hogy az MSZMP-re épülő fidesz minden pártban jelen van. A tanítómester Puch László az MSZP volt pénztárnoka, Simicska üzlettársa volt, később azonban a tanítvány túlnőtt a mesteren. Puch László a fidesz dísz-szocialistája volt, ő ugyan olyan érdekember mint akik az MSZP-ben hatalomra segítették Orbánt. Ahhoz viszont már meglepően hülyék voltak, hogy felmérjék: Orbán végez velük. Na, de ahogy a népnyelv tartja: "Aki hülye annak pusztulnia kell."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.