Szijjártó Péter közösségi oldalán számolt be arról, hogy a magyar kormány támogatja Észak-Macedóniát. 

Szijjártó Péter, aki tegnap Ukrajna NATO-csatlakozása kapcsán ezt mondta tegnap, egy friss Facebook-posztban számolt be arról, hogy Észak-Macedóniában új kormány van, ugyanis a legutóbbi választást a jobb oldal nyerte. A magyar külügyminiszter szerint ez a tény "más dimenzióba helyezi az együttműködési lehetőségeket."

"Észak-Macedónia vár a leghosszabb ideje, 20 éve, arra a Nyugat-Balkánon, hogy európai uniós tag lehessen.

Az ország megérdemelte volna már eddig is az előrehaladást, ezért az elnökségi félévünk alatt szeretnénk elérni, hogy a csatlakozási tárgyalások valóban megnyíljanak, ezért az első fejezetek megnyitásához szükséges kormányközi konferenciákat az elnökségi félévünk alatt meg is rendezzük."

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Hiába erőlködtök nertetvek. Az EU-ban nem mindenk hülye.
Maxipocak
Hiába erőlködtök nertetvek. Az EU-ban nem mindenk hülye.
Eladott Ország
"Milliárd eurós hitelt adhat Magyarország Észak-Macedóniának, miután a Fidesz szövetségese került hatalomra. Ha így történik, ez lesz a rendszerváltás óta a legnagyobb összegű magyar hitelkihelyezés külföldre, ám az nem világos, hogy ez miért érné meg Magyarországnak. Gruevszki pártja visszatér." Így már érthető, hogy csirkefejű kakadú, miért támogatja az EU-s csatlakozást. Együtt könnyebb bomlasztani az EU-t.
Menőmanó
Te szarjankó, a felvétel nem a várakozás hosszától függ, hanem a megfelelőségtől.
Ma már minket sem vennének fel, sőt lassan kihajítanak mint a fideszt a néppártból.
lusta
@Eladott Ország: Nem volt nehéz hitelt adni, mert előtte vettünk fle, mit ad isten, pont egy milliárdos hitelt. Ez a pedofilsimogató négybetűs fej, Szíjj Ártó Panama Pubi elfelejti, hogy a felvételnek vannak jogi, gazdasági, politikai feltételei, amelyeknek a kérelmező országnak meg kell felelnie. Ez nem bemondásra megy.
simmering73
Jókor, jó időben lettünk EU tagok. Ha 2010-ben kértük volna a csatlakozást, a mai napig arra várnánk prüntyike.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.