Két géntechnológiával módosított kukoricafajta élelmiszerként és takarmányként történő felhasználását engedélyezte az Európai Bizottság.

A döntés lehetővé teszi, hogy ezeket a kukoricafajtákat importálják az unióba, ám megjegyezték, hogy termeszteni nem fogják az Európai Unió területén – írja a Mandiner.hu az Európai Bizottság közleménye alapján. 

Elfogadta az EU: jön a génmódosított kukorica

Forrás: Pixabay

Az Agrárminisztréium sajtóosztálya választolt a kérdésre, mely szerint ezek a génmódosított termékek a hazai boltok polcaira kerülhetnek-e, illetve, hogy kiszoríthatja-e a génmódosított kukorica a hazai termesztésűt a piacról?

"Hazánk kiemelt stratégiai kérdésként kezeli a géntechnológiával módosított szervezetekkel kapcsolatos tevékenységek szabályozását és a magyar mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzését” – de azt is elmondták, hogy élelmiszer- és takarmánycélú felhasználásra több GM kukorica is engedélyezett az Unióban, azonban a Nébih monitoring vizsgálatai azt mutatják, hogy ilyen termékek nincsenek jelen a hazai boltok polcain.

Forrás: Mandiner

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ez nagy szerencse, hogy a nébi így aggódik a génmódosítás miatt, mert a múltkor kiderült, hogy a karaj amit a tecsóban vásároltam az génmódosított volt, mert a coca anyai nagyanyját egy másik génkészletű kandisznó kényeztette el, nem törődve a hazai génmódosító felügyelők fintorgásával. Kan disz nóóók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.