A társadalom továbbra is erősen negatívan viszonyul a cigánysághoz, a népesség döntő többsége, a válaszadók 81 százaléka még mindig az erőszakos asszimiláció pártján áll – derül ki a Progresszív Intézet által közölt felmérésből. A fél évvel ezelőtti, ugyanilyen tárgyú kutatás óta a helyzet a tekintetben sem változott: többségben vannak azok, akik szerint a cigányság hátrányos helyzetét az is okozza, hogy nem akarnak dolgozni.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reallatas
@Csubaka: az első kérdésedre: az asszimiláció magyarra fordítva mint bizonyos beavatkozással való beolvasztás, ennek értelmezhetősége mintha azt mondanám, hogy minden áron és eszközzel igyekeznék a magyar tradiciók mentális trendjeihez, igazítani bárkiket is. Tehát esetleg ki akarom billenteni a saját identitásából, vagyis bármilyen eszközzel erőszakosan integrálni akarom. Második kérdésed: te magad is láthatod, de a nyugat európai sajtóból is értesülhetsz a cigánysággal kapcsolódó gondokról. Melyek analóg jellegűek a honi jelenségekkel. Az a leg érdekesebb, hogy ők maguk nyilatkozták egyszer, hogy az egész európa, meg vádolható rasszizmussal. Azt hiszem egyértelműen nonszensz kijelentés. Az álltalánosítás helytelen gyakorlata. pedig a még mindíg meglevő, nem reflektatív módon kasztrendszerükben keresemd. Hiszen saját genezisükhöz tartózó csoportjaikat sem fogadják be egymásközé. Kérlek nézz be ide, hátha sok mindenre választ kapsz. www.cov.reallato.hu ha itt nem találod közelítsd innen 216762wififalu.blogspot.com Baráti üdvözlettel. Ui: Kedves Zsbela kérlek te is nézz be, találsz valódi megközelítést a problémához. Köszönöm.
Csubaka
@reallatas: Nem az asszimiláció fogalmának értésével támadt bajom, hanem a szó összetétellel. Ha ugyanis az asszimiláció "erőszakos" akkor az semmi képpen sem asszimiláció, hanem felszámolás.Kényszeres persze lehet, de az még nem erőszakos.
Szerintem a cigányságtól senki sem akartja megvonni identitásukat, senki nem kívánja, hogy feladják kultúrális örökségüket, csupán egy elvárása van a társadalomnak velük szemben, mégpedig az, hogy fogadják el és tartsák be azokat a törvényeket és szabályokat melyek a normális együtt éléshez az egész társadalomra, így más etnikumokra és a többségre is kötelezőek. Az, hogy csapatokban járnak be a falusi önkormányzatokhoz segélyekért és fenyegetőznek, megfélemlítenek másokat nem igazán etnikai jellemzője egy népcsoportnak. Az, hogy hozzá szoktak a pozitív megkülönböztetéshez és részükről már elvárás a társadalommal szemben szintén nem a kultúrális hagyományaikon nyugszik.
Sok tisztességesen dolgozó és általában(!) normális emberi körülmények között élő cigány ismerősöm, munkatársam van akiknek fogalmuk sincs arról, hogy ők asszimilálódtak.
reallatas
@eutanazia: Nagyon jó! Nos őtőlük hallottam közvetlen: A cigány megkérdezi a szkinhedtől, te mondjad már hol van a zsinagóga? A szkinhed mereven rá néz s annyit morog, ne tetézd!!
5hazi
A többség erőszakosan asszimilálná a cigányságot....IGEN az európai többség ide Magyarországra szivesen asszimilálná őket csak nehogy valamelyik nyugati államba kerüljenk!!! Szerintem a magyarok többsége nem erőszakosan hanem sehogy nem asszimilálná őket ezekután amit mutattak csak az elmúlt 20 évben.
fierce
Vicces, épp ma kishíján megvert/kirabolt a buszon Tiszalök és Nyíregyháza között hat megtermett kancigány.Sem gázspray, sem kés vagy egyéb eszjókösz nem volt nálam (hülye vagyok, azt hittem, nem kell, egyszer otthon hagyhatom, úgy kell nekem) így semmi esélyem nem lett volna.Féltem. Magyarként, becsületes emberként , fényes nappal egy félig teli buszon féltem, és kussoltam, hogy hazaérve odaadhassam anyámnak a virágot, amit anyák napjára vettem.
Ehhez nem kell kommentár.
antonka
ezek ők 2009-ben. akarjátok asszimiláli őket? én köszönöm nem kérek belőlük, nemis kértem, rámerőltették. mert hogy demokrácia van, a sok jó mellé jár egy kis szar is. most aztán eszméletlenül jól érzem magam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.