Konkrét döntések ellen van értelme összefogni, ha azokkal nem értünk egyet. De általános társadalmi problémák ellen minek utcára menni? Holnap legyen tüntetés a korrupció ellen. Aztán legyen egy másik az öregedés ellen. Mer' az pfújjj. És ciki is. El kell fogadni, hogy a rasszizmusra semmilyen hatással nincsenek ezek a tüntetések. Ha mégis, akkor inkább megerősítik a rasszistákat.

Forrás: durva.blog.hu
Feltöltő: AdamT
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grti7336

Igazából véve maga az elhatárolódás tényleg csak pótcselekvésnek látszik a dolgok érdemi megoldásához képest. Az "elhatárolódás" egy politikai fogalom, mely azért
jelent meg a közéletben, mert a magyar társadalmi élet
"végzetesen megosztott", mindenben a pártpolitikai szempontok a mérvadók és nem a politikai kihívások
valóságos kezelése, egyeztetése, netán a pártok egyetértése és a parlamenti megoldások lehetőségének
keresése. Érdekes módon ez a rendszerváltást követően
folyamatosan jelen van. A gondokat pedig csak valódi társadalmi-politikai egyetértéssel lehet ténylegesen megoldani és nem a mindenkori "mutyi" szempontjai szerint.
Jelenleg még a közéletünk ehhez nem elég érett.
AdamT
Csak sajnos azt sokan nem veszik észre, hogy maga az "elhatárolódás" is megosztó politikai-társadalmi aktus. Mert ugye "mi" és "ők" tábort képeznek ezzel az elhatárolódók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.