A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szerint balesetveszélyes, és ellenkezik az utasításokkal, hogy a 10-11 kocsiból álló vonatokon csak egy vezető jegyvizsgáló teljesít szolgálatot. A MÁV-START Zrt. szakmailag megalapozatlannak tartja a vádakat, és visszautasítja. A VDSZSZ az MTI-hez kedden eljutatott közleményében hangsúlyozza: a nyolc kocsinál hosszabb szerelvényeken feltétlenül, legalább két jegyvizsgálónak kellene tartózkodnia. Az ennél hosszabb vonatokon ugyanis egy leterhelt jegyvizsgáló nem tudja szavatolni az utasok biztonságát. A leginkább kora reggel, valamint este közlekedő "11 kocsis munkásvonatok" utasai vannak veszélyben, hiszen a szerelvények sok megállóhely peronjánál hosszabbak, egyetlen kalauz pedig nem minden esetben tud segíteni a "zúzott kőre való lelépéskor" - fejtik ki az érdekképviselők.

Feltöltő: georgejr
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsbela
"minimum egy vezető jegyvizsgáló kötelező vonatonként" - és a munkavédelmi előírásokat ki tartja be?
zia
Sokszor ingáztam Bp-Vác között. Volt amikor napokig nem láttam kalauzt.

Akkor sem, amikor a mellettem ülő enyhén ittas férfi előhúzott a belső zsebéből egy pisztolyt.......Rendesen megijedtünk, mozdulni sem mertünk. Szerencsére csak nézegette, és iszogatott. Két állomással arrébb leszállt. Igaz addigra minden vizes lett rajtunk úgy leizzadtunk.
Ha tovább élvezkedik, kicsit szórakozik és akkor pár embert simán lelő.........
luciferi
Minden utast kököteleznék rá, hogy végezzen jegyvásárláskor kb. 30 mp.-es gyorstalpalós kalauzképzést, így saját maga kalauza lehetne mindenki. Gaskó úr is megnyugodna.:))
marlin
Nem kell több kalauz!!
Épen elegen sztrájkoltak már a Gaskó legutóbbi "műsorában" is!!

Az MÁV mindenféle ZRT. által nyújtott szolgáltatások árából "nem tudnak megélni", az ország pedig képtelen több "ingyenélőt" eltartani!!
Das Reich
Inkább meg se szólaltál volna, marlin!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.