Homofób, génjeikre büszke heterók és toleráns színészek beszélgetnek egymással:
- "Te is a hevültek közé tartozol? Ha így van, csak annyit kívánok, hogy a pokol tüze égessen el a többivel együtt!"
- "Baszódj meg nagyon-nagyon!"

Kellemes diskurzus, ezek után akkor borulhatnak egymás nyakába, hiszen érvek az érvek ellen összecsaptak, ettől a szent perctől fogva, hogy a homofóbok megnézték a Színészek a rasszizmus ellen című, kreatívnak és vagánynak gondolt videóklipet, egyszer csak mindenkinek kedve lesz sebtiben toleránsnak lenni. Örülök a részvételnek, probléma megoldva, VÉGE, lehet hazamenni.

Haza, ahol a monitor előtt görnyedezve lehet halászgatni a buzizásra alkalmas cikkeket, amihez büszkén írhatjuk oda mélyhetero véleményünket, és kérkedhetünk a nagyon egészséges hetero génjeinkkel. Nem is kell nagyon kotorászni, bármilyen cikk megteszi, hiszen minden témából el tudunk jutni odáig, hogy a melegek égjenek a pokol tüzén, mert BETEGEK, és aki hagyná, hogy éljenek, ahogy szeretnek, azaz toleráns velük szemben, az FELELŐTLEN, és a felelőtlenség ugyebár BŰN, ezek szerint pedig a TOLERANCIA BŰN.

Mindkét fél hozzáállása vicc-kategória, és nagyon úgy tűnik, hogy eszük ágában sincs valódi párbeszédet folytatni egymással.

Aki nem tolerálja a homoszexualitást, nagyrészt nem látott még élő, hús-vér meleget, csak a melegfelvonulásokról szóló híradásokból ismeri az önmutogatós fajtát, és visszatetszőnek találja a kérkedést. Valószínűleg nem beszélgetett még meleg férfival, nővel, nem látta, hogy teljesen ugyanolyan ember, mint bárki más, csak éppen másra élvez a hálószobában. Ami baromira magánügy. Mert nyújtsa fel a kezét, aki az alapján választja ki a barátait, hogy megkérdezi: "Hé, Te! Mire élvezel?" Senki? Naugye!

Persze a homofóbok között vannak olyanok is, akik személyiségükből fakadóan korlátoltak, és semmit nem fogadnak el, ami kicsit is más, mint az általuk "normális"-nak tartott viselkedés, és vannak olyanok is, akik kompenzálnak, és a bennük szunnyadó, vagy  inkább kitörni akaró homoszexualitást próbálják a meleggyűlölettel kompenzálni.

Bárhogy is van, homofóbiát nem lehet egy Baszódj meg című infantilis videóklippel lereagálni. Ja, hogy ironikusnak szánták? Hát, sajnos ez inkább csak olyan gyermetegen közönségesre sikerült. Mint az ovisok a homokozóban.  "- Baszódj meg. - Nem, baszódj meg te. - Nem, inkább te."

A hörgés primitív, a videó pedig mérhetetlenül kínos: nagyon, nagyon messze vagyunk a párbeszédtől.

(A szerző a Propeller.hu vezető szerkesztője)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bigyibogyo
@menasagh: olvass utanna,h miert alakult ki a papi colibatus (hogy az egyhazi vagyon ne darabolodjon az utodok kozt).
USA-ban a melegek kozt a leggyakoribb az AIDS, afrikaban meg a nok kozt (prostitualtak)

@furfang: meg mindig kell kuzdeniuk az eloiteletek ellen. ebben nem vagyok biztos, de ugy remlik nevelo szulok lehetnek, de orokbe nem fogadhatnak gyereket. tudom ebbol nagy vita lesz ezert elore leirom:
- hetero par uyganugy nevelhet felre gyereket
- szuleik velhetoen heterok voltak, ok melegek lettek. gyanus,h nincs ossszefugges a szulok es a gyerek nemi identitasa kozt.
a ne zavarjuk egymas koreit (szerintem) teljesen jol hangzik.
OKOS
Tetszik a TV2-ben a szavazókérdés a langyos urak felvonulásáról miért nem kérdezik meg a közvéleményt?

Vagy abban érdekeltsége van a langyos drazsé bácsinak?

Vagy abban érdekeltek az elvtársak, hogy tudják bizonyítani, menyire rasszisták a magyarok?
Végül is ez a cél.
gesa
@OKOS: igaz, miért nem szavaztatnak, így lenne tisztességes. Az a fontos hogyan gondolkodnak az emberek és nem az mit akarnak a politikusok hallatni.
OKOS
Azt elfelejtettem meg írni, hogy a mai kérdés a neonácik felvonulásáról szól.
OKOS
@bigyibogyo: Az egészséges emberek adójából fizetik.

@bigyibogyo: Langyos párt sohase hasonlíts össze egy normális családképpel, mert nem alkalmasak, egy normális társadalomképet mutatására.
Dr. Stein
Örülök, hogy egy hivatalos - szerkesztőségi álláspontnak minősülő - véleményt olvashatok a témáról a Propelleren. Igazad van, gyűlölet ellen nem segít az ellengyűlölet, primitív és provokatív megélhetési rettegés.
Nem olvastam statisztikákat, milyen atrocitások érik a melegeket itthon, de gyanítom, szinte kimutathatatlan az ellenül irányuló bűncselekmények száma.

Ja, hogy viszont a társadalom nem áll neki boldogan tapsikolni a buzifelvonulás erkölcstelen külsőségeiért? Hát, azt ne is várják.
Ilyen videók után pláne. Én azt érzem, hogy közömbös vagyok a téma iránt, de nap mint nap a képembe tolják a kizárólag hálószobába tartozó magánügyeiket egyesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.