Egy gyerek fejlődését két dolog tudja délelőtt tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia – ez a gondolat hangzott el Para-Kovács Imrétől tegnap a Klubrádió délelőtti műsorában. A beszélgetés éppen a Szentlélekkel való személyes együttműködésről folyt sajátos stílusban.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
orogordog
@lbs: ( Nálam a pisztoly én fejbe akarlak lőni, fejbe is foglak ha közben imádkozol és hiszel akkor is.) Röviden ennyi egem nem tudsz meggyőzni és én ettől tejes értékű ember vagyok. Csak a tudományos tényeket fogadom el.
Egyház végezze a dolgát hirdesse az igét annak aki kíváncsi rá.
Sugallat meg nem szokott jönni, meg nem is fog.

Az az egy igaz, hogy semmi nem tart öröké, minden elpusztul és keletkezik helyette másik. Kitudja a választ ara, hogy miért vannak másokon élősködni tudó emberek.
barnan
@csutak: Köszönöm.
Egy kép jutott eszembe ma este:
"Arra vittek egy születése óta sánta férfit, akit napról napra letettek a templomnak abba a kapujába, amelyet Ékes-kapunak hívtak, hogy alamizsnát kérjen a templomba menőktől. Amikor meglátta, hogy Péter és János be akar menni a templomba, alamizsnát kért tőlük. Péter pedig Jánossal együtt rátekintett, és azt mondta: 'Nézz ránk!' Ő felnézett rájuk, remélve, hogy kap tőlük valamit. Péter ekkor így szólt hozzá: 'Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!'

A Jóisten áldjon meg Téged, mindannyiunkat, mindazokat akik a parlamentben dolgoztak, s dolgozni fognak a jövőben az Országért, nyissa fel szemüket s adjon Nekik bölcsességet!
profon
@lbs: Ritkán ragadtatom magam ilyesmire, de te egy szánalomra is méltatlan embernek alig nevezhető képződmény vagy . Ha van Isten remélem látja miket írsz a nevében és megpaskol egy kicsit ,hogy észhez térj !
Kakastoll
@orogordog: Márpedig teljes értékű ember nincs. Mi, halandó lények csak egy parányi részét vagyunk képesek értékelni és felfogni a világmindenségnek, azzal a túldicsért négykapacitású szuper agyunkkal.
Te egyféle-képpen érzékeled a mát, más másként, de egyik sem tudja biztosra kijelenteni, hogy neki van igaza.
lbs
@orogordog: Fogadd el a tudományos tényeket...

Különben ez helyesen úgy hangzik, hogy vannak tények amiket a tudomány - jelenlegi állása szerint - képes megmagyarázni.
Vannak meg amiket nem.

- Pl. Szent Januarius vére, ami minden évben januárban pezsegni kezd egy adott napon. Évszázadok óta. A biológusok mindenesetre a tény előtt értetlenül állnak.
- Csakúgy mint az orvosok a Lourdesben történt csodálatos gyógyuások előtt.
Ehhez még annyit a magatokfajta kételkedők megnyugtatására, hogy a Katolikus Egyház felkérésére a gyógyulásokat egy nemzetközi orvoscsoport vizsgálja, amelynek tagjai között számos ateista tudós is van.
Pontosan a fair kutatások érdekében.
Ők sem tudnak mire menni ezekkel a tényekkel.
Ez a számtalan tény közül két kapásból kiragadott példa volt.

Az egyház végzi a dolgát és hirdeti az igét.
Senkit nem köteleznek arra, hogy templomba járjon. Aki meg mégis bemegy és meghallgatva az ott elhangzottakat arra sem kötelez az Egyház senkit, hogy egyet is értsen veled.
Az Egyház hivatalos tanítása, hogy az ember szabad döntési jogot kapott Istentől.
Tehát mindenki maga dönti el, hogy mit hisz el és mit nem.

Az meg hogy sugallat kinek jön és kinek nem, kissé túlzó az állításod.
Egy süket embernek hiába játszanak Beethoven vagy Brahms műveket, vagy Bach és Händel remekműveit biztos, hogy képtelen élvezni.
De a művek attól még remekművek mások számára!
Már Krisztus is azt tanította: Akinek füle van hallja meg!

Bővebb fejtegetésbe azért nem bocsátkozom pl. az élősködőkkel kapcsolatosan, mert értelmetlen volna nálad. De az előzőekben leírtak talán némi magyarázatot adnak rá.
A legfőbb földi tömörülés a Társadalom dolga az, hogy az élősködőket megfékezze. Ha nem teszi, akkor meg éljen velük együtt - amíg meg nem unja!

A te nézeted szerint "semmi nem tart örökké".
Az idealista pedig azt mondja, dehogynem az emberi lélek.
Mivel ezt nyilvánvalóan úgysem fogadod el magyarázatnak, tehát értelmetlen dolog lenne a további fejtegetés neked.
500 évvel ezelőtt a villamosság ismeretlen volt - a villámot kivéve - az emberek számára, de arról sem tudták mi az.
Ma meg ha kedved támad, kedvenc zenéidet mp3-as lejátszóval bárhol hallgathatod.
Tanulság: Attól, hogy valamit nem ismerünk, vagy - mint az általad leírtakból kiderül - nem is akarjuk megismerni, a jelenség még köszöni szépen, de létezhet!

Ex Katedra kijelenteni dolgokat - általában a tudatlanság egyik fő ismérve.
csutak
@barnan: Hívő emberként sosem földi hívságokra vágytam, csak annyi bölcsességre, hogy el tudjam választani a lényegest a lényegtelentől!

Akit már (Bocs!) pofán vágott a kvantummachanika felismerése, az nem állít olyat, hogy lehetetlen!
Olyan nincs, legfeljebb nem ismerjük az okokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.