A cégek bérszámfejtési osztályait kérdésekkel bombázzák a dolgozók a személyi jövedelemadó új szabályai miatt. Az első szuperbruttós borítéktól sokan többet vártak, főként a tájékozatlanabb, alacsony keresetű munkavállalók. Az új adóalap miatt kevesebb táppénz jár a korábbinál.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csubaka
No akkor most van itt az ideje a Svéd társadalombiztosítási rendszerről beszélni.
Ott ugyanis a tb járulékot (19%) fele részét a munkavállaló, a másik felét a munkáltató fizeti!! Ebből 16,5% az egyén saját TB számláján kerül jóváírásra,2,5%-át pedig kötvényekbe fektetheti melyeket az állam garantál!
Pontosan tudni, hogy a munkáltató bejelentette e, fizeti e a járadékot és ha nem akkor az állam behajtja. 61 éves korától elmehet nyugdíjba és a számlán lévő pénze fedezi a tb és nyugellátásának önrészét amelyet az állam a központi alapból a mindenkori minimál nyugdíjra egészít ki. (1300 euro most).

Jelenleg nálunk úgy néz ki, hogy a munkáltató által a foglalkoztatottak után fizetetett járulékokat az állam a munkavállaló bér részének tekinti és ezt a
dolgozó bruttó béréhez adja (+27%) és az így összevont jövedelmből számolja ki az adó alapot. Ezután kell adót fizetni. Ha a jövedelm év végén nem haladja meg az adókedvezmény határát ezt a pénzt (illetve ennek arányos részét) az adó bevallásnál vissza lehet igényelni. Gyakorlatilag a szuperbruttosítással 27%-os adó és járulék emelést hajtott végre a Bajani vezette kormány, s hogy ebből mi fog megtérülni az attól függ, hogy mit lesz képes visszafizetni az államháztartás.
Nekem speciel több mint 20000 Ft.nettó havi csökkenést jelent és kurvára nem vigasztal, hogy ha a jövedelmem nem haladja meg (mitől haladná meg, három éve nem volt bérfejlesztés) visszaigényelhetem, mert az áram a gáz a víz és a mitttudommégmitszolgáltatónak viszont havonta kell fizetnem.
A pénzügyminisztérium oldalán található szuperbruttó kalkulátorért pedig beperelném a készítőjét, Az ugyanis nekem azt mutatta, hogy havonta 4300 Ft-al fogok többet kapni!
Mocskos szemét banda ez!!!
inkvi
@Csubaka: Utolsó mondatod csúcs igaz!
Major Betty
Az egész egy kacsa hazugság azok kapnak többet akik 200-ezer ft felül keresnek ez az adócsökkentés .
ütyek
Ki látott a világon már olyat, hogy a csóró, szegény ember jól járjon??? Na ki??? Az egész adórendszer egy nagy szar. Meg kell reformálni.
furfang
Nem értik? Faggassák Oszkót! Esetleg Bokrost. Ha most nem kapnak választ, szavazzák be őket újra, és akkor újabb 4 év lesz a dolgok megértésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.