Egy családi ház energiaellátása 60 ezer forintból megoldható, ha van otthon egy hidegfúziós erőművünk. A “bökkenő” ott van, hogy ez nem havi költség, hanem éves! Hihetetlen? Ma még bizonyára igen. ...az új szerkezettel feleslegessé válik a kábelrengeteg, ami jelenleg az áramot továbbítja.

Forrás: szeretem.net
Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
@Pilóta: Igazad van, de azért kiegészítésre szorul.
A magfúziós folyamatot matematikailag leírni egy dolog, megvalósítani egy másik.

Különben Fermi - aki az első irányított maghasadást valósította meg a Berkley Egyetem tornacsarnokában felépített reaktoron - semmi mást nem mondott, mint az előzményeket írta le.
Ezek voltak az elméleti előkészületek.
A gyakorlati megvalósítás csak ezután jött.
Ott fogalmaztam pontatlanul, hogy valóban nem Teller fedezte fel a magfúziót, viszont az ő vezetésével sikerült először a gyakorlatban megvalósítani.
És ennek az elvi lehetőségét vitatták a kortársai. Igen sokan voltak azon a nézeten,hogy egy - akkor már szokványosnak nevezhető - atomrobbanáson, ami a maghasadáson alapul - más nem fog történni.
És az előzetes szkepticizmust az élet nem igazolta, a fúzió létrejött.

Se az energiatermelés - tehát a békés polgári felhasználástól ez még nagyon messze van.
Itt az alapvető áttörést kizárólag a "hideg" fúzió megvalósíthatósága hozza meg majd egyszer.
Ugyanis a "forró" fúzión alapuló erőmű építésére nem volna épelméjű ember aki engedélyt merészelne adni.
És nem volna település sem, amelyik hozzájárulna. hogy a közelében ilyen működési elvű erőmű épüljön. Ez nagyjából egyet jelentene ugyanis egy hidrogénbombával való szomszédságnak.

Az ipari szintű energiatermelés is, önmagában többszörösen veszélyes a környezetre, csak ismerjük a megfelelő technológiákat, amelyek lehetővé teszik az elfogadható kockázatok melletti üzemeltetést.
És itt egyáltalán nem a nukleáris erőművekre gondolok!
Egy hagyományos hőerőműnél is elég ha a nagynyomású gőzt termelő kazánokra, vagy az energiaátalakítást jelentő turbógenerátorokra gondolok.

Annak idején szeretett iskoláimban külön tantárgy volt a "Villamos Művek Védelme" amely ezeket az ismereteket taglalta.
Azóta - a számítógépes vezérlés és szabályozás - alkalmazásával a védelmek működési gyorsasága igen jelentősen megnőtt, az új berendezési elemek pedig a megbízhatóságot növelik...
lbs
folyt.:

Őszinte örömmel üdvözlök minden olyan hírt, ami arról tudósít, hogy ezen a területen előrelépés történik, mert ha valóban sikerül áttörést elérni, akkor gyakorlatilag az emberiség energiaproblémái megszűnnek létezni.
A környezetvédelem, pedig robbanásszerűen fog szintén előrelépni.
Pilóta
@lbs: Fermi ... "semmi mást nem mondott" ...
Nos, ahogy én tudom, azon a bizonyos hétvégi pikniken Fermi adott egy öteletet, jó barátjának Tellernek, aki ekkor a fejéhez kapott, és csapot papot hátrahaygva elrohant.
Ezen ötlet alapján született meg a hidrogénbomba.
Milyen ötletet adhatott Fermi, Tellernek?
Pilóta
Elhunyt a hidegfúziót bejelentő kémikus

"Hosszú betegség után 85 éves korában meghalt Martin Fleischmann brit kémikus, aki 1989-ben kutatótársával azzal a bejelentésével döbbentette meg a világot, hogy szobahőmérsékleten, asztali laboratóriumi készülékben nukleáris fúziót, hidegfúziót értek el. Fia, Nicholas bejelentése szerint a már évek óta Parkinson-kóros tudós múlt pénteken halt meg az angliai Tisburyben lévő otthonában.
Fleischmann a világ egyik vezető elektrokémikusa volt, amikor 1989-ben kutatótársával, Stanley Ponsszal közölték, hogy magfúziót értek el a Utahi Egyetemen lévő laboratóriumukban, lényegében szobahőmérsékleten."

index.hu/tudomany/2012/08/08/elhunyt_a_hidegfuziot_bejelento_kemikus/
lbs
@Pilóta: Hogy milyen ötletet adott, azt ma már csak találgatni lehet, hiszen sem Fermi, sem Teller nincs már az élők sorában.
Lehetséges, hogy pl. azt, hogy a hidrogénfúzió "begyújtásához" az atommaghasadáson alapuló rendszer alkalmas.
Vagy talán a fúzió "üzemanyagának" az addig főleg moderátorként használt nehézvíz megfelel.
Nem tudni.
Pilóta
@lbs: 8:39
Nos, tudjuk, hogy mi tanácsolt Tellernek, Fermi.
Jól gondoltad.
Azt tanácsolta neki, hogy a hidrogénbombát atombombával indítsa.
Ekkor kapott a fejéhez Teller, s később ezt is tette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.