A német Szövetségi Legfelsőbb Bíróság múlt heti ítélete alapvetően változtathatja meg az ítélkezési gyakorlatot és szerzői jogsértésekkel kapcsolatos ügyek megítélését. Mint ismeretes, a napokban került pont annak az ügynek a végére, amely 2007 óta húzódott. A német Szövetségi Legfelsőbb Bíróság kimondta, hogy a szülők nem felelnek gyermekük interneten elkövetett jogsértéséért, amennyiben kielégítő módon felvilágosítják a gyermeket az internethasználat szabályairól, az internetezéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókról, egyebek mellett arról is, hogy a szerzői jog által védett tartalom megosztása illegális. A bíróság szerint ezen fenti tájékoztatási, felvilágosítás kötelezettségen túlmenően nem tartozik a szülői kötelezettségek közé, hogy figyeljék, ellenőrizzék gyermekük online tevékenységét, esetleg felügyeleti szoftverekkel akadályozzák internetezését. Ez csak akkor lenne elvárható, ha konkrét bizonyítékuk van rá, hogy a gyermek illegális tevékenységet folytat.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Florian Drücke, a Német Zeneipari Szövetség ügyvezetője már jelezte, hogy az ítélet nem ad automatikusan "menlevelet" a szülőknek."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.