Magyarországon fasisztákat díjaznak, aztán április végétől betiltják a vörös csillag használatát. A horogkeresztet is, de az egyértelmű. Ajrópában, kultúrembereknek. Pedig nem nehéz a képlet. A vörös csillag munkások felszabadítását jelképezi. Nyilván összefonódott az ún. kommunista diktatúrákkal, ami a “vesztét okozta”, és elítélhető, ám ha arra gondolunk, hogy ma pár nyugdíjason kívül nem sokan vonulnának fel vörös csillaggal a szvetterkén, akkor nem igazán értem, miért ijedt meg a magyar kormány.

Forrás: paravanportal.eu
Feltöltő: Paraván Portál
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@sokanvagyunk: Pedig a kereszt jegyében és nevében sok disznóságot követtek el. Mert az Isten felhatalmazta őket arra, hogy jó útra térítsék a pogány embereket. És a hittérítők ugye elindultak és buzgólkodtak. Mintha a hazai 2/3 hasonlítana hozzá...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csegala
A "kereszt" nélkül, 500 évvel előbbre tartanánk.
silber13
@csegala: Nem vagyok benne teljesen biztos. Mert azért volt ám jó is. A szerzetesek tartották a kulturában és műveltségben a lelket. Ja, hogy voltak disznóságok, kiváltképp a jezsuitáknál? Hát istenem, minden rendnek megvoltak a maguk fekete bárányai.
csegala
@silber13: És mit szólsz a keresztes háborúkhoz, gyerekeket küldtek a halálba, vagy az inkvizícióhóz. Máglyán égették el a tudósokat, a kultúrát és műveltséget a saját kezükben tartották. A korabeli kódexekhez csak ők férhettek hozzá. Amíg szinte állati sorban tartották az embereket, ők gazdagodtak, tehát ez volt az érdekük. Hagyták kitörni a háborúkat, önös érdektől vezérelve, közben a Vatikán gazdagodott. És ők Isten szószólói?
silber13
@csegala: Ilyen értelemben minden vallásnak voltak rossz periódusai, keresztényeknek épp úgy, mint a vallási fanatizmustól eltöltött keletieknek.
csegala
@silber13: Éppen ezért nem érzem közel magamhoz egyik vallási irányt sem. Ahogy jó anyám mondja, nem kell ahoz templom, meg pap, mert mosogatás közben is tudok Istenhez szólni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.