A XX. században az ember uralma kiteljesedett a bolygón: meghódítottuk az eget és eljutottunk a mély tengerre, átléptük a hat milliárdos lélekszámot, a városaink csak nőnek és nőnek… Az ember annyira “beépült a tájba”, hogy szinte elképzelhetetlen, milyen lenne nélküle. Erre reflektálnak az alábbi fotók a világ olyan tájairól, ahol egykor fajunk uralkodott – de mára visszavette a természet...

Forrás: galaktika.hu
Feltöltő: Lea Mashi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lea Mashi
... ahogy a kommentelő is mondta a honlapon, igen szépen pusztulunk...
pestabá
"Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, aki az alá vetette." Szinte megelevenedik a Róma 8. !
picaflor
uh.. hátborzongató, mégis nagyon tetszik. mindig van a végben valami vonzó. nem véletlenül kedvelem clarke-ot is..
sonderkommando
@Lea Mashi: Sajnos nem kellő mértékben. A bolygó és élőlényei, illetve azok élőhelyei drámai mértékben pusztulnak és károsodnak.
csikknorisz
@sonderkommando: Ezzel sajna nem sokan foglalkoznak. Ma olvastam a DW riportját Helen Clarkkal ( www.dw.de/helen-clark-were-living-as-if-we-had-four-planets/a-16808886 ) , aki jól mondja, hogy úgy élünk, mintha 3-4 kiaknázható bolygónk lenne, pedig csak egy van, növekvő népességgel és kimerülő forrásokkal.
De beszélhet az ENSZ, meg akárki fenntartható fejlődésről, új paradigmáról, a bolygó kinyírásáról, igazából lesz*rják a vezető hatalmak, lényeg az anyagi haszonszerzés.
Lea Mashi
@csikknorisz: Hát erről van szó. Amíg a profit útjában áll, addig senkinek nem érdeke a legmagasabb elefántcsonttornyok tetején a környezetvédelem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.