Az uborkák görbesége után most a vécék öblítésekor eltávozó vízmennyiség kérdése foglalkoztatja az Európai Bizottságot, amely a probléma kapcsán ökocímkével szándékszik ellátni azokat a vécéket és piszoárokat, amelyeknek a vízfogyasztása a meghatározott kritériumoknak megfelel.

Forrás: zold8.hu
Feltöltő: Judka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
A következö ötlet, a seggre szerelhetö digitális fingszámláló ...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@sbl: Nagyon klassz a hozzaszolasod, bar meg nem lattalak a Propin...:o))
Mi esovizet hasznalunk mindenre, mert hegyteton lakunk, ahol csak ezen a modon lehet vizhez jutni. Ivovizze ugy tudjuk tenni, hogy a konyhaban van egy 15 literes specialis bio-szuro, ebben egy tisztithato filter folul, specialis kovezet (kavicsmeretu ) az also, mar nagyjabol megtisztitott vizu reszben...(En eleinte minden reggel kerestem benne az aranyhalakat, mert ugy nez ki, mint egy akvarium alja...:o)) Ez TOKELETES ivovizet szolgaltat. Van egy foldbesullyesztett betontartaly a haz mellett, es kb. 30 meterre a haztol 2 oriasi zart muanyag tartaly, amibe a mellette levo nagymeretu muhely/garazs tetejerol az ereszcsatornan keresztul gyulik a viz, minimalis szuressel (csak a faleveleket szuri ki), es ebbol a ket tartalybol toltjuk a haz melletti betontankert, ha az leapad. Deritobe megy a szennyviz, ami altalaban 4 evenkent telik meg. 2 fele vizmennyiseg kozott lehet valasztani a WC lehuzasakor, kevesebbet a pisire (kb 1.5 -2.5 litert, ) tobbet a szilard produktumra, de ez is 6 l alatt van. Mindenhol ez van beepitve itt Uj-Zelandon, a koz-WC-kben a kezmoso fotocellas erzekelos, es csak kismennyisegu vizet tudsz hasznalni kezmosasra, mert automatikusan leall. Itt pedig rengeteg viz van, a vilagon a legtobb termeszetes forras, 98-99 %-os tisztasaggal, MEGIS vigyazunk a felhasznalt vizre. Szerintem egyaltalan nem felesleges szabalyozni ezt, hiszen csak egyszer kene minden retyot minositeni, az ujonnan epuloket mar csak az uj szabvany szerint epitenek. Nincs a viznel nagyobb kincs, csak meg nem fogtuk fel, mi tortenhet, ha eltunnek a forrasok a Foldunkrol...:o((
gabrella
Hiába ágáltok, a Dömötör tartály valóban régi magyar találmány és az édesvíz készletre bizony vigyázni kell, mert ha nem lesz mit innotok akkor már késő gondolkodni.
A gazdagok medencefeltöltését sem engedném!!!
sbl
@Tootsy: Peig csk visszajöttem. Pár hónapja - fogalmam nincs hogy miért - letiltottak lbs néven.
Én általában a műszaki kérdésekkel szeletek bíbelődni, meg olyanokhoz szólok hozzá, amikor triviális valótlanságokat írnak egyesek.

Nagyon jó, amiket leírsz.
Amin csodálkozom, hogy még senki nem állt rá olyan víztakarékos WC öblítő rendszer gyártására, amelynél megválogatható lenne az hogy csak vizelet, vagy ürülékeltávolítás a követelmény.
Még tovább is lehetne tökéletesíteni olyan nyomásfokozóval, amely által az öblítővíz lényegesen gyorsabban áramlik, tehát kevesebb vízzel hatékonyabb öblítés érhető el.

És nagyon is egyetértek, hogy akár kedvezményekkel rá kell bírni a vízfogyasztókat a toalett öblítés víztakarékos módjára való áttérésre!
Szvetlana
@sbl: már hiányoltalak, nem sejtettem, hogy letiltást kaptál.Voltak olyan témák, ahol vártam a véleményedet.:))
sbl
@Szvetlana: Köszönöm Neked is meg másoknak is a szíves fogadtatást!
Most már itt vagyok és igyekszem a régi stílusomban hozzátennem a magam tudását a közhöz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.