A cigány–magyar együttélés változatai címmel mutatják be kedden a Cigány Néprajzi Tanulmányok 16. kötetét a Magyar Néprajzi Társaság kiadásában a Néprajzi Múzeumban. A szerkesztő, Szuhay Péter, a Néprajzi Múzeum muzeológus munkatársa elmondta az MTI-nek, hogy az 500 oldalas kiadványban 23 tanulmány olvasható, és a fejezeteket Molnár István Gábor újpesti cigányokról szóló fotógyűjteményének egy-egy darabja vezeti be. A tanulmányok közül több foglalkozik a múlt feltárásával, ide tartozik Binder Mátyás írása, amely az eddigi történeti kutatások alapján tekinti át a cigány-magyar együttélést.

Forrás: paravanportal.eu
Feltöltő: Paraván Portál
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uborkakulcs
Remélen van benne olyan kép is, ahol dolgozik a kisebbség. Mert mostanában minden internetes oldalon csak, pénzzel látom pózolni őket, meg szamurájkardokkal. Nekem valahogy az ilyen lenyomom a torkotokon, még ha nem is tettszik dolog , nem tud bejönni. Székely, Sváb,Tóth és egyéb kisebbségek körül, miért nincs ekkora herce-hurca, minbt a gippók körül?? Már a világ minden országa rájött, hogy egy söpredék, haszontalan nép. Ki a F@sz kiváncsi a kultúrájukra?? Láttszik ez a napi hírekben, a Kékfény-ben és a Magyar börtönökben.
szablyafűrész
...van a fedőlap, aztán a tartalomjegyzék, a többi meg tömény panasz a rejtett munkaerőkkel szemben.-...
Csizmás Kond
Miaz, a roma megnevezés alig jött be és máris kezdik elfelejteni ?
Uborkakulcs
@szablyafűrész: Remélem, nem az munkafolyamat, amikor rézkábelt lopják éppen, vagy alumíniumot .:-)
Uborkakulcs
De, most nézem.16.??? kötet??? Mi lett az előző 15-el??? Jah tudom: eddig nem sikerült rávenni a Magyart arra, hogy elhigyje:Magyar és cigány élhet egymás mellett békében.Talám majd az 1600. kötet... De ki a faszom költ ilyenre pénzt és minek???
Uborkakulcs
@Csizmás Kond: "Nekem mindegy ha mindjárt Boldogságos Vénasszonynak is hívatja magát Nyanya".
Hát ez a helyzet a cigány és roma megnevezéssel is. Szerintem.
Istenem, mekkora film volt. :-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.