A Tagesspiegelnek adott interjújában a német külügyi államminiszter, Michael Roth azt mondta, hogy rengeteg aggodalmat kelt bennük a jelenlegi magyar politikai irányvonal.

A Népszabadság közli az interjú összefoglalóját, ami a páneurópai piknik és a határnyitás 25. évfordulója alkalmából készült a német külügyminiszterrel. "Rejtély, hogy a korábban a szabadságért kiálló magyarokkal mi történt. A demokrácia, a jogállamiság a szabad véleménynyilvánítás európai alapértékek, ha ezekre egy kormány nyomást gyakorol, akkor arról nyíltan kell beszélni" – írja a NOL az összefoglalójában. Roth szerint ha egy miniszterelnök nyíltan hátat fordít az egyéni szabadságjogoknak, valamint az autoriter államokat tartja követendő példának, akkor elbúcsúzik az uniós alapértékektől.

Orbánékat szidják a német külügyben

Bár szó szerint nem mondja ki, de utal rá, hogy Magyarország elbúcsúzhat ezzel az értékrenddel az EU-tól is. Az interjúban a német külügyi államminiszter belátja, hogy a szavazati jog megvonása kontraproduktív lenne, sőt veszélyes, mint egy atombomba. Gazdasági- és jogi kötelezettségszegési eljárásokon túl semmit nem tehetnek, de a németek már elkezdtek kidolgozni egy olyan javaslatot, ami az alapértékek megvédésére jönne létre.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ez a szarházi cigus fecalicus egész Európában megszégyenit bennünket!!!Most már tényleg tenni kellene valamit!!!Birka magyar!!! itt az idő ,most vagy soha!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Vicctor,a nagy varázsló illiberál majd lerendezteti Putyin barátjával!DDD
libellle
@esdi: Igen, és ezt te hogyan képzeled. Au EU-nak nincs joga "eltakaritani" egy olyat amire szavaztatok, vagy nem szavaztatok. Kizárólagosan olyan törvényeket alkalmazhat ami az országot érintik. Elkellett volna menni a sok kényelmes embernek szavazni.
libellle
@kopeba: Ezt te teljes komolysággal le is irod.
karma1
@libellle: Hagyd ra, szerintem nincs kepben,... O meg ugy tudja, hogy mi csak Nemetorszaggal allunk valamilyen szerzodesben, oszt ezert ok a szoszolok, Merkel asszonnyal az elen... lehet, hogy meg azt sem tudja, hogy az Unios szerzodeseket MINDEN ORSZAG tudomasul vett, elfogadott, amikor azt alairta...
esdi
@libellle: A szavaztatok, vagy nem szavaztatok úgy érzem, mintha vonatkozna rám és egy csoportra. Sajnálatos. Ami a szavazást illeti, úgy valóban igaz, hogy tényleg el kellett volna menni sokkal több embernek. Ez hosszú és bonyolult elemzés lenne, hogy miért is ez a társadalmi apátia...Németország pedig hozzánk képest egy bivaly, de igyekeznek megfontoltak lenni, még akkor is ha pici piac vagyunk.
F_Viktor
@esdi: Szerintem @libellle: mondata félreérthetetlen :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.