A magyar kormány gazdaságpolitikájáról közölt elemzést kedden a Financial Times. A londoni gazdasági napilap budapesti tudósítója, Andrew Byrne a "Magyarország az Orbanomics költségeivel küszködik" címet viselő írásában úgy vélekedik, hogy az Egyesült Államokkal vívott durva diplomáciai ütésváltás és a világ első internethasználati adója ellen kibontakozó tömeges lázongás nyomán most már kezdenek megjelenni a repedések az Orbán Viktor miniszterelnök által kialakított politikai felépítményen.

Az internetadó terve (az elemzők által csak "Orbanomics"-ként emlegetett unortodox gazdaságpolitika legújabb deficitcsökkentő kísérlete, amely a bírálók szerint az 1990-es évekbe rúgná vissza a magyar digitális gazdaságot) példátlan ellenállást szított a Fidesszel szemben.

Megmutatja ugyanakkor azt is, hogy a magyar kormány számára milyen kevés adópolitikai lehetőség maradt négyévnyi "radikális Orbanomics után", amelynek nem sikerült csökkentenie a hazai össztermék (GDP) 80 százalékának megfelelő közadósság-rátát – áll a Financial Times írásában.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Félö, hogy az EU, USA az adatok birtokában húz egy vonalat
hogy eddig volt, és nem tovább... és viszlát, jólét... A magyar
nép pedig üres zsebbel nézi, ahogy az olgarchák kimenekülnek
és viszik magukkal a" megérdemelt" vagyonukat !!! Ha csak
el nem kapják Öket a menekülés közben... Ennyi disznóságot,
gazemberséget csak Csaucseszku csinált, de ismerjük a végét!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Miklós Julianna: Szóval!Magyar nyelvre lefordítva,házaló voltál!Hát mit mondjak?Gyönyörű karrier!
kkalman
@Miklós Julianna: Úgy látom, Neked is pont olyan szélesvásznú az arcod, mint a legtöbb Fidesz fannak. A mozi vetítővásznára nem férne rá. Tudnám, mitől vagytok ennyire elszállva magatoktól? Ez nem is volna baj, ha nem hirdetné mindegyikőtök a felsőbbrendűségét.
Te meg lehetsz büszke a házaló ügynöki múltadra, és hívhatod magad mobil bankárnak, nem vagy több, mint itt bárki ezen a fórumon. És mielőtt rám sütnéd, hogy irigy vagyok, mert gazdag(?) vagy, csak Neked, és csak most, megsúgok valamit.
Egyáltalán nem vagyok irigy a gazdagokra, ha tisztességes munkával érték el, hogy gazdagok legyenek. A hangsúly a tisztességes munkán van. Szeretett pártod és vezíred nem tartozik ebbe a körbe, de a hazai politikusok többsége szintén nem. Nekem mindegy melyik van hatalmon, ha csak a saját, a család és a haverok zsebének a megtömése a cél, és nem az ország, az emberek jóléte, akkor biztos, hogy ellenzéke leszek a regnáló kormánynak. Úgyhogy azt is felejtsd el, hogy komcsi vagyok, vagy, hogy bármelyik párt szekértolója lennék.
És, hogy miért nem vállalom el a miniszterelnökséget, minimálbérért? Csak azért, mert Magyarországon a politika pártpolitikai szinten működik. Az a párt még nem alakult meg, amelyiknek a soraiba beállnék, hogy miniszter, vagy miniszterelnök lehessek.
Nil
Olvasom a kommenteket: tényleg idáig kell eljutni?
Nincs elég bajunk egymást kell sértegetni, ócsárolni?
Zsuga
@Miklós Julianna: Kedves Julianna! Írod: "Nektek semmi sem jó!" Kérdezem: Neked az előző kormánnyal sem volt semmi bajod?
egyeneskifli
@Miklós Julianna: A kocsmai stílusról csak annyit,hogy itt van kulturális állam titkárod egy pár versrészlete.
Remélem ezeken alszol el s fújód őket kívülről.

"vértócsában fekve találtak meg éppen zenét hallgattam tudatlan barmok öltek meg akik nem tudtak táncolni és büdösek voltak még nálam is büdösebbek

(...)

büdös vagyok meg kell fürdenem kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait

(...)

bevizeltem akár egy disznó a perzselés előtt

(...)

ondómban levő életenergiám azonban nem tudtam rendesen szabályozni állandóan ejakulációm volt

(...)

fejem rothadó bőrdarabra hasonlít hamarosan elpusztulok bűzlök akár egy csillag alakú dögvirág

(...)

a szabványosítás veszélyeiről írtam tanulmányt amikor találkoztunk átfogott a lábával megbasztam a tanítója lettem az lett belőle amire vágyott

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.