"Mi magyarok úgy gondoljuk, hogy nem szemlélői, nem elszenvedői, hanem alakítói akarunk lenni annak, ami Európa keleti határain zajlik" – szögezte le Orbán Viktor a visegrádi négyek (V4) miniszterelnökeinek és Svájc államfőjének keddi pozsonyi csúcstalálkozóján.

A magyar kormányfő erről a résztvevők plenáris ülése után tartott sajtótájékoztatón beszélt egy kérdésre válaszolva, amely azt firtatta, hogyan látják Robert Fico szlovák miniszterelnök múlt heti kijelentését, amely szerint hetven százalék esélye van annak, hogy "nagy", vagyis Oroszország és Ukrajna összetűzésénél kiterjedtebb katonai konfliktus alakuljon ki Ukrajnában.

Orbán: Magyarország nem elszenvedője, hanem alakítója akar lenni az ukrajnai történéseknek

Orbán Viktor az ukrajnai konfliktussal összefüggésben azt mondta: az nagy erőpróba Európa számára, mivel előrevetíti azt a kérdést, hogy az európaiak tudnak-e békét teremteni Európa keleti határain.

"Lesz-e Pax Europa vagy visszatérünk ahhoz, hogy amikor Európa sorsa felett nem az európaiak rendelkeztek" – vetette fel a kormányfő, hozzátéve: Magyarország mindent megtesz a Pax Európa megteremtése érdekében.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Mi magyarok úgy gondoljuk" hogy vicctornak elmentek otthonról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Ehhez olyan kevés vagy mint a mackósajtba a brummogás !
brutus
CSAK A JOISTEN MENTSEN MINKET ETTÖL !!!
lajospapa
Meg kell egyezni az oroszokkal, hogy ki meddig nyomul be Ukrajnába. Úgy mint annak idején Hitler és Sztálin tette Lengyelországgal. Aztán Mária országát megsegíti az Isten.
Fradigege
"Nesze semmi, fogd meg jól" duma. trianon óta a csehszlovák diktál. fickós róbert mit keres ott? Ennyi erővel a ruszinoknak több joguk lenne a VISEGRÁDI 3-ban. Hisz Károly Róbert hozta létre. Nem volt akkor ott szlovák. Bocsánat, tót! Orbika fogja alakítani itt Kelet-közép európában a dolgokat. pfhejj! Vezesse be a kijevi lakosoknak a csernobil adót. Hisz '86-ban kaptunk belőle.
mate03
@Boszi27: Mikor indulnak? Megyek integetni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.