Csütörtök este megszakadt a holland köztévé híradója, miután egy fegyveres férfi jutott be a stúdió épületébe. A támadó 10 perc műsoridőt követelt magának, de végül elfogták.

A beszámolók szerint egy hangtompítós fegyvert szorongatott az a férfi, aki miatt megszakították a köztévé NOS Achtuurjournaal című esti híradóját, amiből a nézők annyit érzékeltek, hogy a képernyőn egy felirat jelent meg, amelyen elnézésüket kérték, amiért jelenleg nem lehetséges a műsor sugárzása. Később az SBS 6 hírműsorának oldalán tették közzé, hogy rengeteg rendőr ment a helyszínre. Az épületet kiürítették, a levegőben helikoptert láttak a szemtanúk.

Az RTL Nieuws tudósítása szerint az épületben dolgozók nem írhattak a Twitterre és nem is üzenhettek a külvilágnak, amíg ki nem ürítették a szerkesztőséget. A fegyveres férfi egy levélben szólította fel a köztévé dolgozóit, hogy ne essenek pánikba, és ne próbáljanak a külvilággal kommunikálni, mert erre az esetre állítólag hackerek álltak készenlétben. A támadó azzal is fenyegetőzött a szövegben, hogy az ország nyolc pontján radioaktív bombákat robbantanak fel, ha a tévések nem engedelmeskednek nekik.

A BBC szerint a jólöltözött férfi műsoridőt követelt magának, azért sétált be a híradó szerkesztőségébe. Utóbbit a fenyegető levél is megerősíti.

Fél 10 előtt közzétették a felvételt a férfi elfogásáról, a rendőrök közvetlenül a stúdióban gyűrték le. Még nem tudni, hogyan juthatott be a szigorúan őrzött épületbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.