Különös magyarázattal szolgál Vlagyimir Putyin eltűnésére volt gazdasági tanácsadója, Andrej Illarionov. Illarionov azt írja blogján, azért nem láthatta a nyilvánosság március 5-e óta az orosz elnököt, mert tábornokai összeesküdtek ellene: nemcsak őt, hanem Dmitrij Medvegyev kormányfőt is el akarják távolítani a hatalomból napokon belül – írja a Napi.hu.

A volt tanácsadó szerint két hete súlyos harcok folynak a Kreml színfalai mögött. Ennek eredményeképpen Szergej Ivanov, az elnöki adminisztráció vezetője szövetséget kötött a pravoszláv egyház moszkvai vezetőivel, s elnyerte támogatásukat a változáshoz. Putyinékon kívül pedig Vlagyimir Kolokolcev belügyminisztertől és Igor Szecsintől, a Rosznyefty vezetőjétől is meg akarnak szabadulni. Ivanovéknak a tervhez állítólag sikerült megbénítaniuk Putyin erőszakszervi és pénzügyi támaszait – írta Illarionov.

A 62 éves Ivanov a KGB utódszervezetének, a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSzB) a tábornoka és egyben az orosz államfő legközelebbi munkatársa. Egyesek régóta Putyin lehetséges utódjaként tartják számon.

Putyin eltűnésével kapcsolatban más összeesküvések is napvilágot láttak. Bár szóvivője, Dimitrij Peskov szerint az orosz elnök jól van, az interneten már több helyen halálhírét is keltették. Annyi mindenestre biztosnak tűnik, hogy valami készülődik Moszkvában: az Index szerint ugyanis a Kreml állítólag megkérte a külföldi újságírókat, ne utazzanak haza a hétvégén, mert fontos eseményt terveznek bejelenteni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Lehet, hogy csak elment Grazba feltöltődni kicsit.
Beajánlotta az egyik jó barátja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Zorbán ünnepi szónoklatát közvetítik élőbe.
Anonimouse Zeno
A putyinpincsit (Orbán G. Viktor) is el kellene már távolítani a hatalomból, az egész maffiájával együtt!
vukkocska
Vityenka a nagy barát fel sem hívta? Ha a hír nem kacsa - ami nagy valószínűség szerint az -, akkor reszkethet Orbán, hogy ez vele is megtörténhet.
tivoli
"Ahhoz képest, hogy Putyin meghalt csütörtökön, apa lett pénteken, puccsot hajtottak végre ellene szombaton, háborút készül bejelenteni vasárnap, ...nos ahhoz képest láthatóan elég jól van és jól érzi magát...

Ami viszont igaz: hogy a teljes északi flotta riadókészültségben van 36.000 katonával, repülőgépekkel, anyahajókkal tengeralattjárókkal együtt...és hadgyakorlatot tart..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.