A magyar, a görög és a ciprusi termékek kerülnek először orosz piacra az embargó feloldása után – jelentette ki az orosz állategészségügyi és növényvédelmi szövetségi szolgálat, a Roszszelhoznadzor vezetője. Szergej Dankvert, akit az interfax.ru idézett kedden, azt mondta, hogy "vizsgálják szakértők küldését Magyarországra, Görögországba és Ciprusra. Feladatuk auditálni a szállítókat azzal a céllal, hogy amint az Oroszország által válaszként hozott embargót Moszkva feloldja, ezek az országok azonnal exportálhassanak".

Hozzátette: az embargó feloldása után a Roszszelhoznadzor csak azoknak a cégeknek enged bejutást az orosz piacra, amelyek átestek az Eurázsiai Gazdasági Unió szakértőinek ellenőrzésén. Szergej Dankvert ennek szükségességét azzal indokolta, hogy az exportálók már rég nem szállítanak  Oroszországba. (Az Eurázsiai Gazdasági Unió tavaly május végén jött létre Oroszország, Kazahsztán és Fehéroroszország részvételével.)

Válaszul az ukrán válság miatt kivetett nyugati büntetőintézkedésekre, Oroszország tavaly augusztus 7-ével vezetett be teljes embargót a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékekre, baromfi, hal, sajt, tej, tejtermék behozatalára az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából. Augusztus 20-ával a listáról lekerültek a burgonya- és hagymavetőmagok, a hibrid csemegekukorica és zöldborsó, a laktózmentes tejtermékek, bizonyos vitaminok és íz-adalékanyagok, továbbá protein koncentrátumok.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

libellle
Aha, és mit akarnak a görögök a ruszkiknak szállitani? Paradicsomot amit ök is a spanyoloktól vesznek, mert már olyan kényelmessé váltak, hogy az istenajándéka országukban semmit nem akarnak termelni. A magyarok pedig megajándékozzák putinkát egy nagy emberrel, viktorkával
pensionar
Petofi Sandor ...verse...ISTEN CSODAJA...
s MIG EGYMAST MARTUK SZENYES KONCOKERT,
Mint a szemeten a silany EBEK,
Azt vettuk eszre csak ,hogy ez alatt
Az oroszlanonok(nagyhatalmak)itt termettenek;
JOTT A TATAR,JOTT A TOROK REANK,(most eu-nato)
ISTEN CSODAJA ,HOGY MEG ALL HAZANK

Mi lesz belolunk???ezt en kerdezem,
De mily kevesen gondolnak vele,
OH NEMZETEM ,MAGYAR NEP!!!ELTEDET
MINDIG CSAK A JO SORSRA BIZOD-E??
NE CSAK ISTENBE bizunk, ,mint biznank;
ENBERSEGUNKBOL ALLJON FONN HAZANK!!!

ne csak istenbe bizzunk , mint biznank;
e
tivoli
@pensionar: ma, 11:11
Jól mondod EMBER!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.