Mintegy harminc spanyol utas személyazonosságát már lehet tudni, de nem hivatalos forrásokból; az adatokat hozzátartozók, cégek és önkormányzatok hozták nyilvánosságra – írja a spanyol sajtó szerdán. A napilapok többségében fényképpel is szerepelnek sokan a Franciaországban lezuhant gép spanyol utasai közül, és röviden be is mutatják őket. Családanyák, gyerekek, üzletemberek voltak a repülőn.

Az 55 éves Pilar Vicente Sebastián tanárnőről azt írják, hogy gyerekeit készült meglátogatni, akik Erasmus ösztöndíjjal tanulnak Németországban. A Manchesterben élő 37 éves Marina Bandrés López-Belio hét hónapos csecsemőjével utazott, mivel nem talált közvetlen járatot, ezért Düsseldorfban szállt volna át. Egy rokon temetésére igyekezett haza Zaragozába. Egy kis katalán település, Sant Cugat polgármestere tette közé, hogy lakosaik közül hárman, egy kislány, édesanyja és nagymamája is az utasok között volt. Mint írta, osztoznak a család fájdalmában.

Carles Milla üzletember, a Milla Masanas nevű cég főigazgatója is a gépen volt – közölték a kollégái. A férfi egy nemzetközi vásárra utazott Düsseldorfba, hogy népszerűsítse a céget, amelynek igazgatását édesapja halála után vette át. Felesége és egy kislánya volt. A gép utasai közül mások is erre az élelmiszeripari eseményre tartottak Spanyolországból. Egy fiatal nő, akinek csak keresztnevét közölték, Adriana, szintén munka miatt utazott a repülőn. Egy divatcégnek dolgozott. Férje az egyik katalán parlamenti párt, az ERC elnökének kabinetfőnöke. Oriol Junqueras pártelnök a Twitteren írt részvétnyilvánító üzenetet, ezzel egyben megerősítette az áldozat kilétét, akinek volt egy kislánya is.

A spanyol kormány hivatalos tájékoztatása szerint 45 spanyol utazott a gépen. Soraya Sáenz de Santamaría miniszterelnök-helyettes korábban azt mondta: ezt a következtetést az utaslistán szereplő nevekből vonták le, ám az utasok személyazonosságát éppen azért nem hozták nyilvánosságra, hogy előbb megállapítsák a nemzetiségüket. Időközben Argentina és Mexikó is megerősítette, hogy állampolgáraik utaztak a gépen, így elképzelhető, hogy a spanyol utasok becsült száma változni fog.

A spanyol kormány által létrehozott válságstáb délelőtt ismét összeül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.