Az Alpokban lezuhant német utasszállító egyik pilótája a baleset előtt elhagyta a pilótafülkét, és nem tudott visszatérni, mielőtt a gép a hegyoldalnak csapódott – közölte szerdán a The New York Times című amerikai napilap internetes felületén egy, a baleset okait vizsgáló nyomozó a gép hangrögzítő fekete dobozából nyert információkra hivatkozva.

A nyomozásban részt vevő katonai illetékes közölte a lappal, hogy a Barcelonából Düsseldorfba tartó járat útjának legelején a pilóták "nagyon udvarias, nagyon fesztelen" beszélgetést folytattak egymással, majd a hangfelvétel arról tanúskodik, hogy egyikük kiment a pilótafülkéből, és nem tudott visszatérni.

Egyedül maradt az egyik pilóta

"A férfi kívülről picit kopogtat az ajtón, és nincs válasz" – mondta a nyomozó.

"Utána erősebben kopog az ajtón, és nem érkezik válasz. Egyáltalán nem jön válasz" – közölte a lapot tájékoztató szakértő, aki szerint a hangfelvételen lehet hallani, amint a pilóta megpróbálja feltörni a pilótafülke ajtaját.

Nem tudni egyelőre, hogy a pilóta miért ment ki a kabinból, "de – folytatta a nyomozó –, ami biztos, az az, hogy az út legvégén a másik pilóta egyedül volt (a pilótafülkében), és nem nyitott ajtót".

A Germanwings keddi, Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe kedden hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén, az Alpokban. Közvetlenül a katasztrófa előtt a gép egyelőre megmagyarázhatatlan okokból hirtelen ereszkedni kezdett, és nem válaszolt az irányítótoronynak, vészjelzést sem küldött.

Még keresik a másik fekete doboz berendezését

A gép fedélzetén 150 ember – 144 utas és 6 tagú személyzet – tartózkodott, a szerencsétlenségnek minden jel szerint nincs túlélője. A gépnek 72 német és 35 spanyol, három amerikai, továbbá két-két ausztráliai, argentínai, iráni és venezuelai, valamint egy-egy angol, holland, kolumbiai, mexikói, japán, dán, belga és izraeli utasa volt.

Az Airbus A320-as egyik fekete dobozát, amely a pilótafülkében elhelyezett négy mikrofon által érzékelt hangokat és zajokat tárolja, kedd este találták meg a gép roncsaitól mintegy tíz kilométerre. Azonnal vizsgálni kezdték a felvett hanganyagot, de hivatalos tájékoztatást egyelőre nem adtak róla. A légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA) csupán annyit közölt szerdán, hogy a nyomozás jelenlegi állása szerint a gép nem robbant fel a becsapódás előtt, és a jelek ellentmondanak annak a feltételezésnek is, miszerint kabinnyomás-csökkenés miatt zuhant le.

A másik, a gép repülési adatait rögzítő fekete doboz külső burkolatát megtalálták, de a berendezést még nem.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zolobacsi111
Tipikus 150 ember eletet kovetelo hiba, amit egy egyszeru szaballyal ki lehet vedeni. Pilota NEM maradhat egyedul a kabinban!!! Ha az egyikuknek el kell hagynia valamiert, akkor egy stuardess menjen be, amig vissza nem jon. Ennyi lett volna es meg ma is elnenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Asszem cifra dolog fog itt kiderülni...
Gondolom már megvolt az alapos házkutatás a bentmaradt pilóta lakásán, baráti körénél...
KERKA
A katasztrófa oka emberi mulasztás. Mint az olasz hajónál. megszegik a szabályzatot és tragédia lesz belőle.
Fradigege
Az ajtózáró gombot folyamatosan zárt állapotban tartotta. Van valami ajtónyitó kód, amit a személyzet ismer. Az ajtó csak úgy tudott zárva maradni, hogy a zárógombot folyamatosan lenyomva tartotta, mert annak is egy idő után oldania kellett volna. Valami sötét dolog van az egész mögött. Bekattant, életbiztosítás, pszicho,... Egy másik személyzeti ember bentléte a jó megoldás az ilyen esetekben.
verőce21
Az ISIS megjelent Európában? Jól nézze meg mindenki a szomszédját, mennyire gyanús.
Félreértés ne essék, nem az Iszlámmal van a baj, hanem csak azokkal, akik kifordítják és a feje tetejére állítják a vallási tanításokat.

harcunk.info/index.php/hirek/685-iszlam-kalifatust-akarnak-magyarorszagbol-az-iraki-es-levantei-iszlam-allam-harcosai (?)
tivoli
@Fradigege: tegnap, 20:05
Jó kis konteo az egész cikk. Ha a pilóta tudja, hogyan lehet visszatérni a fülkébe, akkor nem próbálja betörni, pláne ha tudja, hogy kívülről lehetetlen kinyitni a fülkét.
nagy humbug az egész, az ujságolvasó nép hülyítése.
A másodpilóta magánéletének kiteregetése szánalmas és nem magyarázat a baleset bekövetkeztére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.