Szembetegsége és súlyos depressziója lehetett a lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának vasárnapi német lapok beszámolói szerint. Munkaadója nem tudott egészségi gondjairól, de környezetében tudták, hogy kezelés alatt áll.

A Bild am Sonntag című lap szerint Andreas Lubitz – aki a francia hatóságok szerint valószínűleg szándékosan vezette hegyoldalnak a vele együtt 150 embert szállító repülőgépet kedden a francia Alpokban – látászavarokkal küszködött és attól félt, hogy elveszíti látását. A retinaleválás nevű betegséggel kezelték. Az egyelőre nem ismert, hogy a gond szervi vagy pszichoszomatikus természetű volt-e. Az viszont valószínű, hogy miatta elveszítette volna pilótaengedélyét a következő foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton, amely júniusban lett volna esedékes – írta a Bild am Sonntag.

A katasztrófa körülményeit vizsgáló francia hatóságok felkérésére indított, a düsseldorfi ügyészség által vezetett eljárás során azt is megállapították, hogy a másodpilótának az utóbbi időben lelki panaszai is voltak. A Bild am Sonntag szerint Andreas Lubitz düsseldorfi lakásában találtak recepteket mániás depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerre, és nagy mennyiségű altatót is, valamint egy betegállományba helyezésről szóló, széttépett dokumentumot, amely a március 9-től március 26-ig tartó időszakra vonatkozik.

A Welt am Sonntag értesülése szerint a nyomozás eddigi adatai alapján a másodpilóta súlyos depresszióban és úgynevezett szubjektív túlterhelési szindrómában szenvedett, és több neurológus és pszichiáter kezelte.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung beszámolója szerint egyelőre nem ismert, hogy van-e összefüggés a szembetegség és a lelki panaszok között. Az ügyészség a lappal közölte, hogy a munkaadó nem tudott a másodpilóta betegségéről, de személyes környezetében tudták, hogy orvosi kezelés alatt állt.

A Bild am Sonntag szerint a 27 éves fiatalember barátnője valószínűleg terhes. Az angol-matematika szakos tanárnő néhány hete mondta el diákjainak, hogy gyereket vár. A másodpilóta együtt élt barátnőjével Düsseldorfban. A Der Spiegel hírmagazin szerint azt tervezték, hogy összeházasodnak.

A Germanwings német légitársaság Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő A320-as gépe, fedélzetén 150 emberrel, kedd délelőtt hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén, az Alpokban. A katasztrófa körülményeinek vizsgálatát vezető marseille-i ügyészség szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@Csizmás Kond: ezeket a tényezőket én kizárom, mert nem is bizonyítható. Az viszont bizonyítható, hogy leírta, olyat fog tenni, amiért a világ meg fogja ismerni a nevét. Zavaros elméletekkel volt tele a számítógépe. Zsidó volt, és éltette az iszlámot. Megtévejedett elme volt. Sok minden szól még ellene.
Csizmás Kond
@KERKA: ...azt még senki nem tudja mit írt csak előre feltételeznek. az úgynevezett fekete dobozok mondják meg az igazat, de még elemzik, tehát amit mostanig tudunk az csak újságírói tudomány.
KERKA
@Csizmás Kond: ha fele igaz, az is éppen elég...
Csizmás Kond
@KERKA: elég, de ha a pilóta beteg volt akkor ott más a hibás...
KERKA
@Csizmás Kond: egyet nem értesz meg az istennek sem. A pilóták olyan kiképzést kapnak, amiben benne van a felelősség vállalás is.Nem lehet neki munkába állni betegen, és főleg úgy, hogy széttépi a táppézzes papírt, beszedi a nagy adag nyugtatót. Ezért elsősorban ő maga a felelős, természetesen a munkáltató is,mert nem ellenőrizték le, hogy mennyire munkaképes.
Csizmás Kond
Olyan nincs kerek e világon, hogy valakinek becsszóra repülési engedélyt adjanak. Még a mezei mopedes is orvosi vizsgán esik át nemhogy egy pilóta. sőt a személyszálitással foglalkozók még inkább. Az a mese, hogy nem tudott senki az esetleges betegségéről csak arra jó, hogy önmagát tisztázza de a végén még arra sem lesz elég.
Nem tudom mi az igazság viszont amíg nincs második feketedoboz vizsgálat addig csak minden újsághír vagy okoskodás vagy szerecsenmosdatás mit megbízásból tesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.