Megöltek még egy újságírót Kijevben, és ezzel három nap leforgása előtt már a második sajtómunkás vált gyilkosság áldozatává az ukrán fővárosban – jelentette csütörtökön az ukrán média.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál azt írta, egy újságíró tájékoztatta arról, hogy csütörtökön a Dehtyarivszka utcában megölték Olesz Buzint. Gyilkosai négy golyót lőttek ki rá.

Az internetes újság szerint ezt megerősítette Anton Herascsenko belügyminiszteri tanácsadó is egy közösségi portálon tett bejegyzésében. Azt írta, hogy a tettesek egy Ford Focus típusú sötétkék gépkocsiból nyitottak tüzet. Az autónak lett vagy fehérorosz rendszámtáblái voltak, semmiképpen sem ukránok – mondta Herascsenko, és arra kérte a kijevi gépkocsivezetőket, hogy azonnal értesítsék a hatóságokat, ha felfigyelnek egy ilyen gépkocsira.

Az UNN hírportál úgy tudja, hogy az újságírót saját házának lépcsőfeljárata előtt ölték meg.

Más részletek a gyilkosságról egyelőre nem ismertek. Nem derült ki az internetes hírekből az sem, hogy a férfi mely sajtóorgánumnak volt a munkatársa.

Az ukrán média előzőleg csütörtökön arról számolt be, hogy három nappal korábban, április 13-ára virradóra megöltek egy újságírót, Szerhij Szuhobokot, aki az Obkom ukrán hírportál alapítója volt.

Arról is hírt adott csütörtökön a kijevi média, hogy előző nap este ismeretlenek megölték Oleh Kalasnyikovot, a Régiók Pártjának volt parlamenti képviselőjét kijevi otthona előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.