A szovjet idő összes tradícióját, kellékét, szólamát felvonultatták szombat reggel Moszkvában a Vörös téren megtartott Győzelem napi díszszemlén.

A felvonulás nézői és résztvevői között külföldiek is voltak: a díszvendég a kínai pártvezető-államfő volt, de ott voltak az Oroszországhoz kötődő volt szovjet köztársaságok vezetői is – írja a nol.hu.

Castro kubai, Maduro venezuelai és Nikolics szerb elnök mellett el-Sziszi tábornok egyiptomi államfő és Mahmud Abbasz palesztin elnök volt ismertebb a vendégek között.

Egy pillanatra feltűnt a harmadik sorban Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is. 

Putyin beszéde elsősorban a hetven évvel ezelőtti győzelem történelmi jelentőségét, a nácizmus leverésében játszott szovjet főszerepet és áldozatot hangsúlyozta.

A díszszemle több haditechnikai újdonságot vonultatott fel, hadászati rakétákat, légvédelmi rakétarendszereket is bemutattak.  Több utalás is történt Oroszország nukleáris erejére.

A légi bemutatón hadászati bombázók repültek Moszkva felé, s légi utántöltést imitálva demonstrálták: egészen távoli célokat is képesek elérni. 

Több új harckocsit, harcjárművet, önjáró löveget is bemutattak – így a jövő harckocsijának nevezett T-14 Armatát. 

RIA Novosti / Reuters
RIA Novosti / Reuters
RIA Novosti / Reuters
RIA Novosti / Reuters
RIA Novosti / Reuters

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Es Kim Dzsong Un sirdogalva hazament, kivegzett par prominens politikust, es addig verte a cipojevel az asztalt, amig a marsallja meg nem igerte, hogy ketszer ekkora felvonulast fog rendezni, es azon meg reszt fog venni 2 millio szuz hajadon is, akik kozul a Kedves Vezeto benevezhet nehanyat az allandoan bovulo haremebe...

Ilyenkor banja orban, hogy nem muszlim, ...:o((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Az oroszok sem normálisak, amiért putyin még mindig hatalomban van! Mi van, erődemonstrációt tart?
sokanvagyunk
@Nil: (20:06) Japánt, Olaszországot se kellene kihagyni a sorból. Meg talán arról is lehetne beszélni, ki finanszírozta - nem kevés pénzzel - a hitleri Németországot.
nezelodo
Tisztára úgy néz ki mint a régi szép időkben volt erődemonstrációk! A különbség annyi, hogy a mostani főnök nem akkumulátorról, hanem hatalomvágytól hajtva megy, bár még akad biodíszlet az ókorokból is a vendégek közt.
Feraj49
@Nil: Nagyon félreértesz valamit a történelemben. Nem Sztálin robbantotta ki a II. világháborút,hanem Hitler.
Erődemonstrációt az USA is tart,hisz szinte körbe vette Oroszországot rakéta támaszpontokkal.Lehet utána nézni,akár az interneten is.

Más:ha az oroszok és Kína nem lennének USA már uralná a világot,és még jobban rabszolgák lennénk !
36
@nezelodo: Igen. "Ókorból", a jelenben. Nemrég megjelent a Kalauz az orosz hatalom megértéséhez című írás. Itt a neten is fenn van. Putyint úgy tisztelik, mint a bizánci istencsászárokat.
Mondjuk, szerintem az orosz népnek, ez is kell. Mindíg cárok és teljhatalmú főtitkárok uralma alatt éltek. A természetük is megkívánja, hisz elég vad, kiszámíthatatlan és tobzódó egy nép. Lovardás barátom mondja, hogy ha lóhátra kerülnek, senki sem parancsol nekik. A rend felbomlik. Mennek a fejük után, a biztonságra, veszélyre fittyet hányva. De büszkén kijelentik, hogy ők keleti ortodoxok. Még a legkisebb gyerek is, a vallásra van nevelve. Az ortodox valláson keresztül is, megfogta őket Putyin.
Nil
@Feraj49: nem ártana utánanézned - szeptemberben két oldalról támadták meg Lengyelországot a Németek és az oroszok- ezért lett ami lett.
Sztálin csak akkor fordult Hitler ellen amikor az felrúgta a megállapodást és megtámadta az oroszokat amire bár figyelmeztette őket egy hírszerző nem voltak felkészülve - Sztálin a japánok felől várt támadásra.
No és ebben szépen benne volt Horthy is ezért kaptuk a büntit (valahogy a Donhoz keveredtek a magyar csapatok - remélem ezt nem tagadod)
Egyébként ezt már 1976-ban lehetett tudni annak akit nem csak a szokásos iskolai tankönyvek érdekeltek, beszélgetett emberekkel, olvasta az IPM-t és elolvasta a kisbetűs részeket is a könyvekben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.