A Council of Foreign Relations kutatóintézet hozott nyilvánosságra egy térképet, amin a kanyaró, mumpsz és szamárköhögés feljegyzett eseteinek számát mutatják be.

A független és befolyásos szervezet 2008 óta követi nyomon az oltással megelőzhető betegségek járványairól szóló híreket. 

Ahogy azt az Index is megírta, rendkívül sok esetet regisztráltak olyan fejlett országokban, ahol könnyűszerrel elérhető lenne a védőoltás.  Az Egyesült Államokban például több ezer szamárköhögéses megbetegedés volt: egyedül Wisconsin államban hétezer esetről tudnak 2011 és 2013 között, míg Kaliforniában tízezernél is többen betegedtek meg a kórokozótól.

Ez lett az eredménye az oltásellenességnek

Az oltásellenesség hátterében leginkább Andrew Wakefield hírhedt tanulmánya áll, aki szerint – és ezt más nem bizonyította – összefüggés lehet az oltás és az autizmus között.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Vannak védőoltások, amiket be kell adatni, hiszen az oltással esetleg halálos kimenetelű betegség és járvány megelőzhető, az esetleges mellékhatás ennél jóval kisebb.
Vannak azonban olyan védőoltások, amiket én nem biztos beadatnék, - pl. rota vírus - mert annyi változata van, hogy az oltás ellenére megbetegedhet a gyerek, de a nem beoltott gyerek is meggyógyul. Az a veszély pedig fennáll, hogy a vírus mutálódik és erősödik az oltások miatt.
Ilyen pedig van még sok, mert vannak emberek akik már minden ellen oltatnak, és vannak, akik meg mindent elutasítanak.
A szakembereknek kellene alaposan átgondolni és rendet tenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@36: Most alapvetően a "klasszikus" gyermekkori oltásokról van szó, amelyeknek a beadását helyeslem. Az influenza elleni oltással már más a helyzet. Az már gyaníthatóan gyógyszer-lobby gyanús.
darwin
@JAJMÁR: Tudom,hogy más okai is lehetnek,de sok szülő a védőoltásoknak tudja be azt is.
A tökéletlentermészetesszülőhatévigszoptató anyukák és a tökéletesgyermektelenvédőnők másik indoka:azért allergiás/beszédhibás/figyelemzavaros/beteges a gyerek,mert nem szoptatták.Na még ezektől van herótom.
JAJMÁR
@darwin: Az igazság, - a tud.mai állása szerint-, hogy a figyelemzavarért felelős a finomított cukor és liszt, az adalékanyagok, tartósítószerek, színezékek, cukros italok sora, de az anya életmódja a terhesség alatt, -stressz- , és a nehéz szülés, - az is stresszhatással van a babára -, de genetikai okai is lehetnek. A védőoltásokat még nem hallottam.
Az biztos, hogy az a csecsemő, akit tehéntejjel, cukros teákkal, meg konzervekkel etetnek, jóval nagyobb eséllyel lesz figyelemzavaros, mint amelyik szopizik. Az anyatej számos más előnyeiről nem is szólva. Persze, itt is vannak túlzások, mint mindenben :)
darwin
@JAJMÁR: A fiam kéthetes volt,amikor vizsgaidőszak következett.Egy nap alatt elment a tejem.A férfi gyermekorvos megértő volt,de a gyermektelen védőnő nyilvános szapulását nem jól viseltem.Azóta is utálom minden formáját a szakmabelijének.
darwin
@JAJMÁR: Ja,és a fiam egészséges, okos ,jóképű diplomás férfi lett .
JAJMÁR
@darwin: Persze, előfordul és attól még lehet egészséges a gyerek, régen is voltak jó tápszerek, és mai is vannak. Fontoskodó védőnővel akadtál össze, ahelyett, hogy segítséget adott volna.
(Ma is vannak ilyen védőnők.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.