116 évesen hunyt el a világ legöregebb embere, a michigani Jeralean Talley. Az asszony halálhírét lánya megerősítette. A Detroit Free Press-nek elmondta, hogy édesanyja csütörtökön váratlanul kórházba kerül, ahol folyadékot találtak a tüdejében. Az idős hölgy nagyon hálás volt, hogy visszatérhetett inksteri otthonába meghalni.

116 évesen elhunyt a világ legidősebb embere

Jeralean 1899-ben született és a múlt hónapban töltötte be 116. születésnapját, melyet templomában és egy helyi szociális központban ünnepelt. A rekorder 1988-ban özvegyült meg, férje 95 éves volt. 

A Gerontológiai Kutatócsoport megállapította, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint Jeralean Talley volt a világ legidősebb embere, megelőzve a brooklyni Susannah Jonest, aki júliusban tölti a 116-ot.

Ők érdemelték ki eddig a világ legidősebb embere címet:

Mikor Walter Buening eltávozott, 114 éves és 205 napos volt. 99 éves koráig aktívan szivarozott.
Courtesy of Walter: The MovieMikor Walter Buening eltávozott, 114 éves és 205 napos volt. 99 éves koráig aktívan szivarozott.
Besse Coopoer kétszer is bekerült a  rekordok könyvébe. Amint megkapta a címet, kiderült, hogy Maria Gomes Valentim egy hajszállal idősebb. Egy hónap után visszanyerte. 116 évet és 100 napot élt.
Courtesy of Walter: The MovieBesse Coopoer kétszer is bekerült a rekordok könyvébe. Amint megkapta a címet, kiderült, hogy Maria Gomes Valentim egy hajszállal idősebb. Egy hónap után visszanyerte. 116 évet és 100 napot élt.
 Juana Bautista de la Candelaria Rodriquez a kubaiak szerint 126 éves volt, de a korszakértők szerint közelebb állhatott a 96-hoz.
Courtesy of Walter: The Movie Juana Bautista de la Candelaria Rodriquez a kubaiak szerint 126 éves volt, de a korszakértők szerint közelebb állhatott a 96-hoz.
Maria Tankursley amint belépett a száztízesek klubjába, eltávozott. Szakértők szerint amikor valaki eléri ezt a kort, körülbelül 50 százalék a túlélési esélye.
Courtesy of Walter: The MovieMaria Tankursley amint belépett a száztízesek klubjába, eltávozott. Szakértők szerint amikor valaki eléri ezt a kort, körülbelül 50 százalék a túlélési esélye.
Ruth Anderson 112 évesen halt meg 2011-ben. 111 évvel élte túl ikertestvérét, Abelt, ezzel beállította a legidősebb egyedül maradt iker rekordját.
Courtesy of Walter: The MovieRuth Anderson 112 évesen halt meg 2011-ben. 111 évvel élte túl ikertestvérét, Abelt, ezzel beállította a legidősebb egyedül maradt iker rekordját.
Cecilia Gaudette nővér egy amerikai születésű, Rómában élő apáca. A nővér jelenleg 111 éves. 2008-ban elnyerte a legidősebb külföldről szavazó címét. Obamára voksolt.
Courtesy of Walter: The MovieCecilia Gaudette nővér egy amerikai születésű, Rómában élő apáca. A nővér jelenleg 111 éves. 2008-ban elnyerte a legidősebb külföldről szavazó címét. Obamára voksolt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.