100-150 km/h-s sebességgel hajtott autójával a tömegbe a város egyik forgalmas utcáján egy grazi ámokfutó. Miután kiszállt a férfi a kocsijából, késsel is megsebesített több járókelőt, mielőtt elfogták a rendőrök – írja a Die Presse.

Láttam, ahogy a sofőr direkt a járókelők közé hajtott, majd az autójának kerekei alá került egy nő

- nyilatkozta Graz polgármestere, aki maga is szemtanúja volt az ámokfutásnak.

Brutális ámokfutás Grazban: három halott, több tucat sebesült
Az ámokfutó autója. Forrás: Twitter

Bár először két halottról szóltak a hírek, kiderült: hárman vesztették életüket és 34 sebesültek meg, ebből 10-en súlyosan. Az egyikük egy 7 éves biciklis kisgyerek, a másik egy motoros nő, míg a harmadik áldozat egy férfi – írta az Index.

Egy szemtanú az osztrák közszolgálati médiának (ORF) azt mondta, a sofőr néhány gyalogost úgy ütött el, hogy azok nekicsapódtak a szélvédőnek, átrepültek a járművön, majd a hátsó részén értek földet.

Egy másik szemtanú azt mondta, először lövöldözésre gyanakodott, mert az autó több széket is magával sodort, s az ütközéseknél csattanó hangok keletkeztek.

A beszámolók alapján az elkövető egy 26 éves, bosnyák származású osztrák férfi, tettének oka egyelőre nem ismert. Állítólag a városi mobilhálózat összeomlott, miután mindenki próbálja elérni a szeretteit. Az eset miatt Grazot lezárták a hatóságok, 60 mentőt és 4 mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

Az ügyről az osztrák rendőrség délután 4-kor tart sajtótájékoztatót. Egyelőre úgy tudni, nem terrorcselekmény történt, az elkövető mentális és családi problémákkal küzdött, ami miatt pszichózisa lehetett, tehát elvesztette a kapcsolatot a valósággal.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Lehet, hogy Öt is a graz-i psychiátrián kezelték ???
és egyedül vezette az autóját...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
@izo: " Kár hogy nem voltál ott akkor nem így beszélnél"

Te meg kár hogy nem voltál a német gép fedélzetén mert akkor rájöhettél volna hogy nincs különbség a német ámokfutó és a bosnyák ámokfutó között.
csa-csa
@Anna Mária: általánosságban gondoltam. Egy ország nem attól civilizált, hogy van-e halálbüntetés vagy nincs. Senkinek nem kell és kellett soha uszítania! Mindig is a halálbüntetés mellett voltam és vagyunk még sokan!
Anna Mária
@csa-csa: De, attól is civilizált, ha elutasítja a halálbüntetést.
Sajnálatos, hogy sokan vagytok olyanok, akik leragadtatok a középkorban és érzelmi alapon szeretnétek mások életéről dönteni.
Aki Én
@verőce21: @Anna Mária: Hé, csajok, mi van veletek? Törlik a megnyilvánulásaitokat.
Vergőce! Az osztrákok nem vonnak le messzemenő következtetéseket ebből az egyedi esetből. Ők nem próbálják hazug kampányban felhasználni az ilyen szőrnyű eseteket. De nálunk is gázolt már osztrák férfi, az osztrákoknál is tartotta pincében saját családját osztrák férfi... Az osztrákok kevésbé kedvelik a magyarokat, mint a világ másik feléről érkező bevándorlókat, és ehhez te is nagyban hozzájárultál a kint töltött négy éveddel. Már megint nem hagytad elfeledni, hogy mennyire buta vagy.
Anna Mária
@Aki Én: Így van.
Az osztrák társadalom nem különösebben lelkesedik a rasszista, gyűlölködő magyarokért, akik nem képesek békében meglenni más nációkkal és rettentő primitíven viselkednek, mindenki másnál többre értékelik magukat.
Megvetik őket és igyekeznek tőlük a lehető legtávolabb maradni a kötelező udvariassági körökön túl.
csa-csa
@Anna Mária: " sokan vagytok olyanok, akik.. érzelmi alapon szeretnétek mások életéről dönteni.
na nem! az a tetves rohadék nem "érzelmi" alapon döntött úgy hogy elveszi mások életét, mert éppen gyilkolni volt kedve, vagy a pénzéért, stb..!!! az nem számít igaz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.