Nyílt levélben kérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt Pamela Anderson hollywoodi filmsztár, hogy tiltsa meg az áthaladást az Északkeleti-átjárón egy védett bálnafaj húsát szállító Winter Bay nevű hajónak – jelentette internetes oldalán az RIA Novosztyi hírügynökség

A színésznő – ismert környezetvédő és az állatok jogainak védelmezője – levelét a Sea Shepherd környezetvédő szervezet tette közzé a honlapján.

A hajó 1700 tonna bálnahússal tart Izlandból Japánba. A rakomány tulajdonosa a Hvalur Hf. izlandi cég. A kékbálnával rokon közönséges barázdás bálna (balaenoptera physalus) vadászata 1982 óta tiltott, de Izland 2006-ban egyoldalúan ismét megkezdte a kereskedelmi célú vadászatát.

A Saint Kitts és Nevisben bejegyzett Winter Bay jelenleg a norvég partoknál várja, hogy behajózhasson az északi Jeges-tengerre. Korábban a hajót nem engedték át sem a Szuezi-, sem a Panama-csatornán, mert a rakománya megsérti a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmére vonatkozó egyezményt.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Putyin majd beereszti, félúton megállítja, a bálnahúst rekvirálja és ő maga adja el a japóknak.
A hajót meg jól elsüllyeszti izlandi tengerészestül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@csa-csa: Persze, de a cikknél maradva itt bálnákról van szó. Azt teljesen feldolgozzák. Ezért nagy üzlet. Amit nem látnak az orvhalászok vagy orvvadászok, hogy ha kihal egy faj, akkor felborul a táplálkozási lánc és elszaporodik egy másik faj, ami gondot okozhat az embernek és más állatfajnak.
A rinocéroszokat nagy erőkkel védik Afrikában, de akkora területet képtelenség 99%-osan felügyelni. Ott is a megoldás a vásárlói igények megszüntetése lenne.
human
@m.macskosz: Ott a tudásra épített az ország vezetésre. Ha a fidesz a nyakunkon marad, majd meglátjuk, hogy az oktatást mellőző "munka alapú" társadalom hova fog vezetni. Gyanítom, hogy nem ugyanoda jutunk mint a japán modell.
Január
@human: A gond az, hogy a szokásokat a legnehezebb megváltoztatni, valamint sok ország sáros ebben és abban - a környezetvédelem vonatkozásában - , senki nem vethet a másik szemére semmit...
Hiányzik egy közös akarat, mert mindenki a saját érdekeit akarja érvényesíteni. Még nem elég környezeti katasztrófa van a világon.
human
@Január: Ha az emberiség nem éri fel ésszel a dolgot, akkor majd a természet megteszi amit meg kell.
Január
@human: Biztos úgy lesz. Nem mi vagyunk az első civilizáció a földön, és utánunk is lesz élet a kérdés az, hogy mikor.
human
@Január: Először azt akartam írni, hogy dehát mi vagyunk az első civilizáció. Aztán eszembe jutott, hogy a rendkívül fejlett maja civilizációnak a kivégzett tetemek miatt kitört járvány vetett véget. A húsvéti szigetek óriásfejeit állító civilizáció pedig felélte saját erőforrásait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.