A menekültválság nyomán Németország ideiglenesen ismét határellenőrzést vezet be – jelentette be vasárnap esti, rendkívüli nyilatkozatában Thomas de Maiziere német belügyminiszter Berlinben.

Az intézkedés "súlypontja" a német-osztrák határ, célja pedig a Németországba igyekvő emberek "áradatának korlátozása", és a beutazás rendezett keretek közé szorítása.

Erre "biztonsági okokból is sürgősen szükség van" – mondta a német belügyminiszter, kiemelve, hogy a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása mindenben megfelel a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetről szóló előírásoknak.

Thomas de Maiziere kijelentette, hogy Németország "egyáltalán nem illetékes" az EU-ba érkező, "menedéket kereső emberek legnagyobb részének" ügyében.

Hangsúlyozta, hogy a menekültügyet szabályozó dublini előírások továbbra is érvényesek, és ezeket minden tagországnak be kell tartania, a menedéket kereső embereknek meg tudomásul kell venniük, hogy nem választhatják ki, melyik uniós tagországban kérnek menedékjogot.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Tehát mégse tetszik olyan nagyon a betódulás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
a megszeppent németek összetorlasztják a menekültáradatot...akik a ma reggeli hírek szerint, már a svéd kompon kijelentik a körmüket reszelgető rendőröknek, hogy márpedig ők nem is svédbe, hanem norvégiába óhajtanak haladni...
igen? akkor tessék..máris mehetnek az őrzés, és minden személyzet nálküli elvi norvég határ felé...

olyan jó ez az európa...itt lehet válogatni a jólétben...norvégia után már oroszok jönnek ám..
én meg itt ülök a konyhámban, és nézek.ki a fejemből...
izo
@Desischado: Vedd le a libsi szemellenződet !Ha napi 5-6000 megy oda ők is kerítést építenek! Nem igaz, hogy még mindig nem látjátok be a kerítésre szükség van, ezt az elmúlt hetek eseményei bebizonyítják.Mi nem vagyunk embertelek, hogy nem kérünk a migránsokból (ezek nem menekültek, mert az első biztonságos országig azok!), hanem ezt az anarhiát nem akarjuk ami ebből fakad! Akik be akarják fogadni európai módon intézzék, menjenek le Röszkére irányvonatokkal szállítsák oda ahova akarják őket.
Mobil123
@wagabund: Na de putyin elvtársnak nem kellenek! :-) marad az északi sark.
Mobil123
@wagabund: Az elvtársnak csak a fegyver ára kell amit szállítatt (melyből jut mindenkinek aki jó pénzt ad érte )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.