Rendőrségi források a 26 éves Chris Harper Mercerként azonosították azt a fegyveres férfit, aki csütörtökön több embert megölt, illetve megsebesített az Oregon állambeli Roseburgben az Umpqua Városi Főiskolán.

Bár hivatalosan egyelőre nem közölték az elkövető kilétét, nevük elhallgatását kérő rendőrségi, illetve kormányzati forrásokra hivatkozva a CBS, a CNN, az NBC és az AP hírügynökség is azt jelentette, hogy Chris Harper Mercer volt a fegyveres.

A The Daily Beast című online magazin úgy értesült, hogy Harper Mercer internetes bejegyzéseiben megvetését fejezte ki az intézményes vallással szemben, konzervatív republikánusként jellemezte magát és az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) terrorszervezet szimpatizánsának mutatkozott. Emellett rokonszenvét fejezte ki Vester Flanagan iránt, aki augusztus végén élő adásban agyonlőtt két roanoke-i tévést és a gyilkosságról maga is felvételt készített.

"Úgy tűnik, minél több embert öl meg valaki, annál inkább reflektorfénybe kerül" – írta Harper Mercer.

A fegyveres támadás áldozatainak számát kezdetben 15-re tették, az állami főügyész később is 13 halálos áldozatról beszélt, a helyi seriff legfrissebb nyilatkozatában ugyanakkor hét sebesültet és tíz halottat említett. Egyes jelentések szerint kilenc áldozatról van szó, a tizedik a támadó, aki tűzharcba keveredett a rendőrökkel, és életét vesztette.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@lópicigáspár: A fegyverlobbi folyamatosan azon van, hogy minél egyszerűbben lehessen fegyverhez jutni. Tehát azok is fegyverhez jutnak, akik idióták. Ezért nem szabad enyhíteni a szabályokon.
lópicigáspár
@human: Szerinted, aki fegyvert akar szerezni, érdekli a szabályok? Nem! A bűncselekmények jelentős többsége jelöletlen, illegális fegyverekkel követik el. Addig viszont, amíg nincs normális szabályozás az önvédelemre és a magántulajdon védelmére értelmetlen bármilyen szabályon is szigorítani, illetve enyhíteni.
human
@lópicigáspár: És kitől lopták el azt az illegális fegyvert? Attól akinek legálisan volt. Tehát minél több embernél van legálisan fegyver, annál több kerül illegális piacra.
lópicigáspár
@human: A legális fegyverre a normális tulaj vigyáz, mint szeme fényére! Ráadásul elég szigorú szabályozás van a tárolására. Amikor még volt itthon, nekem is fegyverszekrényben volt elzárva és az meg le volt dűbelezve a betonba. Szóval, ha valaki vinni akarta volna, annak bizony nagyon meg kellett volna dolgoznia érte! Az illegális fegyverek zöme nem a legálisak ellopásából tevődik ki, légy nyugodt, van belőlük elég a szerb-háborúból, az ukrán válságból és a kínai piacról! Több, mint azt Te gondolod! Sajnos! Továbbra is fenntartom, hogy a legális fegyverekkel nincs baj. Ennyi erővel nem kellene adni jogosítványt egy rakás embernek, akik alapjába véve totál idióták!
jancsipapa
Nem lövöldözés volt . A lövöldözés azt jelenti ,hogy többen lőnek egymásra ,másokra . Itt egy zavarodott agyú illető bement az egyetemre és legyilkolt diákokat . Lefektette őket a földre és aki a kérdésére : - keresztény vagy ? igenel válaszolt - fejbe lőtte , aki nemmel válaszolt -megúszta láblövéssel .
fekete
Ezekkel van tele minden hirado.Legalabb is itt. Ebol all az egesz america. hunting! Vagy pedig a sktock market manipulasa,amihez me'g Hollywood is dob egy lapattal.Csodalom,hogy
Orban jol erezte magat New York- ban.Igaz ahogy latszott az egyik back ally ben ette a hot do
got.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.