Magyarország migrációs politikáját bírálja a Financial Times európai kiadásának szerdai számában megjelent, "Az európai ideálokat elpusztító demagógok" című írásában Kati Marton amerikai-magyar író, újságíró.

"Számomra Magyarország viselkedése különösen nyugtalanító" – írja a szerző, aki szerint a határon katonák terelik és zaklatják a menekülőket, a miniszterelnök pedig "mind drákóibb menekültellenes" intézkedéseket hozat. Emlékeztetett rá, hogy egykor maga is (56-os) menekült volt, s – húzta alá – nem migráns.

"Az unió tagjai, akik a pénzügyekben olyan hangosak, sokkal kevésbé tűnnek annak, amikor alapértékekről van szó: emberi jogokról és arról, hogy rendesen bánjanak a menekültekkel" – jegyezte meg. Bírálta a menekültek szétosztásának a módszerét is, hiszen nincs eszköz a kikényszerítésére.

"Orbán úr idegengyűlöletének vírusa Keleten és egyre inkább Nyugaton is megfertőzi az országokat" – vélte. Hozzátette: ha a tagállamok minden uniós értéknek fityiszt mutathatnak, akkor az EU nem több pénzkiadó automatánál? Ha igen, Orbán úr akadálytalanul folytathatja politikáját, az egész tömb kárára – írta Marton, feltéve a kérdést: vajon mi kell ahhoz, hogy egy uniós tagállam elveszítse szavazati jogát?

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fujfujfradi
És te még magyarnak nevezed magad !!! L.gni fogsz
fujfujfradi
A Liberalizmus utolsó rugdosása most a nyugat, és az itthoniak... MERT ÉBRED A NÉP !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.