Lezárták a rendőrök pénteken a houstoni Texasi Déli Egyetem (TSU) területét, miután egy fegyveres két emberre rálőtt a kollégium környékén.

A Houston Chronicle című napilap online kiadása szerint a sebesültek egyike életét vesztette. A támadót elfogták, de személyazonosságát és indítékát hivatalos nem közölték.

A TSU hagyományosan egy feketék által látogatott egyetem.

Előzőleg, péntekre virradóra egy verekedés nyomán lövések dördültek az arizonai Flagstaff egyetemén: egy 18 éves hallgató, – sajtóértesülések szerint Steven Jones, aki a közösségi médiában több fegyveres fotót osztott meg önmagáról – egy embert megölt és további hármat megsebesített, amikor a parkolóban diákok két csoportja között verekedés robbant ki. A négy áldozat ugyanannak a diákkörnek a tagja volt.

A két egyetemi fegyveres támadás azon a napon történt, amikor Barack Obama elnök az Oregon állambeli Roseburgbe látogatott, ahol egy szélsőséges nézeteket valló ámokfutó kilenc emberrel, majd magával is végzett a helyi főiskolán.

Az Egyesült Államokban szenvedélyes társadalmi vita folyik a lőfegyverek tartásának és beszerzésének szigorításáról, amióta 2012. december 14-én egy ámokfutó huszonhat emberrel – köztük húsz kisgyerekkel – végzett a Connecticut állambeli Newtown egyik általános iskolájában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.