A cseh védelmi miniszter szerint a menekültek orosz pénzügyi segítséggel utaztak fel a Balkánról Nyugat-Európába - derült ki a Mladá Fronta Dnes nevű lapnak adott interjújából.

Martin Stropnický azt is állította: ezt a hírt a magyar védelmi minisztertől, Simicskó Istvántól tudja:

a magyar védelmi minisztertől kaptam ezt a hírt, amelyet nem tudok száz százalékig megerősíteni, de nincs okom, hogy ne bízzak meg kollégám szavaiban.

Stropnický azzal folytatta, hogy a Balkán területén sok olyan autóbusz tűnt fel, amelyekről senki nem tudja, hogy honnan kerültek oda és a hatalmas emberáradatot ezekkel szállították a schengeni határhoz. A projekt pénzelése az oroszok érdekében állhat, mert ilyen és ehhez hasonló eszközök bevetése segíti az EU lassú szétesését.

Az Index megkérdezte a Honvédelmi Minisztériumot, hogy Simicskó tényleg mondhatott-e ilyet, amire a tárca azt reagálta, hogy a cseh politikus szavai félreértésen alapulhatnak:

a NATO védelmi minisztereinek csütörtökön megtartott brüsszeli tanácskozásán általában volt szó Oroszországnak a szíriai konfliktusban történő szerepvállalásáról. Ennek kapcsán több ország vezetői részéről megfogalmazódott olyan álláspont, hogy az orosz beavatkozásnak lehet olyan következménye, hogy fokozódik a migrációs nyomás Európán.

A minisztérium azt is kiemelte, hogy a védelmi miniszterek tanácskozását követően „a cseh és a magyar delegáció között sor került bilaterális megbeszélésre is”, azon „a magyar honvédelmi miniszter részéről nem hangzott el” olyan kijelentés, amit a cseh kollégája Simicskó Istvánnak tulajdonít.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
32 eve elek NO-ban... Kit kerdezzek, a gyerekeim?;-)
nemkati
Szíjjártó úr, tessék szíves lenni sürgősen bekéretni a cseh nagykövetet! A csehek valótlan rémhír terjesztésével rágalmazzák a magyar embereket!
eugen4402
Mostanában nem szokták figyelmeztetni a miniszter urakat, hogy ilyen dolgokat akkor sem mondunk, ha bizonyítékokkal tudjuk alátámasztani...?
Lepényleső
Nekünk sokkal jobban kéne bíznunk bennük,de nem tesszük,mert ismerjük. A dolog viszont
nem hangzik lehetetlennek.
JAJMÁR
Hoppá! Na, és ha tényleg...?
(Még nem merem leírni micsoda "összeesküvéselmélet" állt össze a fejemben, mert remélem, hogy hatalmas h@lyeség. Vagy nem.)
mariaberta
És minek buszoztatják? miért nem nem hagyják őket náluk? Nincs elég helyük? /Micsoda naivitással rendelkezem./

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.